- -10%
- -15%
- -10%
- -5%
Bogactwo i różnorodność bakalii może przyprawić o zawrót głowy. Nasze bakalie różnią się wielkością, smakiem, kolorem i krajem pochodzenia. Możesz wybierać sposób kilku rodzajów rodzynek (sułtańskie, Thompson, koryntki), fig (greckie i tureckie), daktyli świeżych i suszonych (Medjool, Deglet Nour) czy szerokiego wyboru owoców liofilizowanych.
Jeżeli wolisz smak tropikalnych owoców, z pewnością docenisz chrupiącego suszonego ananasa, chipsy bananowe, suszony kumkwat, suszone mango czy suszony owoc papai.
Bakalie bez konserwantów
Naszą misją jest oferowanie klientom wyjątkowych, smacznych i zdrowych bakalii. Wiele z naszych bakalii nie zawiera w składzie konserwantów. Jeżeli zależy ci na zakupie owoców suszonych bez sorbinianu potasu czy dwutlenku siarki wówczas sięgnij po nasze suszone śliwki, rodzynki, daktyle, a także suszone morele. Te ostatnie łatwiej poznać po ciemniejszej barwie, która odróżnia je od moreli siarkowanych w kolorze żółtym.
Bakalie bez dodatku cukru
Osoby, którym zależy na spożywaniu zdrowych i niskokalorycznych przekąsek, powinny wybierać bakalie produkowane w sposób naturalny bez dodatku cukru. Jeżeli chcesz poczuć smak naturalnego, niskokalorycznego owocu sięgnij po owoce liofilizowane jak żurawina, maliny czy truskawki. W procesie ich powstawania nie zostają wykorzystywane żadne konserwanty ani cukier.
Bakalie to doskonały dodatek do wielu wypieków i słodkości. Chętnie dodawane są do piernika, keksu, ciasteczek owsianych, makowca i stanowią wykończenie popularnego bezowego tortu dacquoise.