- Persymona suszona kaki 100% plastry
- Pochodzi z Iranu
- 100% natury, bez siarki, bez konserwantów, bez dodatku cukru
- Do bezpośredniej konsumpcji lub do przygotowania potraw
- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane
Opis
Kaki (persymona) to pyszny, słodki owoc o charakterystycznym śliwkowo-miodowym smaku. Ta egzotyczna, popularna w Chinach i Japonii przekąska, oprócz walorów smakowych oferuje wiele wartościowych składników odżywczych.
Kaki jest owocem wywodzącym się z Azji, między innymi Chin i Japonii. Znana jest pod wieloma nazwami: persymona, hurma wschodnia, hebanowiec, szaron, heban, wiśniówka czy chińska śliwa. Naturalnie suszone owoce kaki wyróżniają się intensywnym smakiem, który ma w sobie nuty śliwki, miodu i cynamonu. Tradycyjnie, w całości suszone kaki cechują się słodyczą i konsystencją daktyli.
Plastry owoców kaki dostępne w sklepie Go4taste.pl pakowane są w szczelne i solidne torebki foliowe typu doypack. W ten sposób owoce zachowują swój wyjątkowy aromat i smak.
Czym wyróżniają się nasze owoce kaki?
Egzotyczny owoc.
Jeżeli znudziły ci się już tradycyjne owoce i masz ochotę na naprawdę egzotyczną i oryginalną przekąskę, persymona będzie naturalnym wyborem. Ten dalekowschodni owoc z pewnością wzbogaci i uatrakcyjni desery i wypieki. Z pewnością zaskoczysz bliskich.
Wyjątkowy smak.
Plastry kaki wyróżniają się intensywnym, niepowtarzalnym smakiem i aromatem, który łączy walory śliwki i daktyla. Z pewnością będzie to miła odmiana i rozkosz dla kubków smakowych.
Doskonały zamiennik słodycze i tradycyjnych przekąsek.
Po kaki możesz sięgnąć zawsze, wtedy gdy masz ochotę na słodką przekąskę. Stanowi doskonałą alternatywę dla niezdrowych słodyczy a zawartość błonnika sprawia, że nasyca organizm na dłużej.
Wiele cennych składników odżywczych.
Kaki oprócz wybornego smaku oferuje również wiele korzyści dla zdrowia. Podobnie jak większość suszonych owoców zawiera cenne przeciwutleniacze, związki fenolowe, skondensowane taniny i witaminy.
Więcej informacji o właściwościach kaki znajdziesz w naszym poradniku kaki - właściwości.
Zastosowanie w kuchni
Suszone owoce kaki to tradycyjna dalekowschodnia przekąska, która stosowana była między innymi do produkcji wina, dodatek do herbaty i pysznych deserów.
Suszone owoce kaki można spożywać podobnie jak inne bakalie, orzechy i suszone owoce.
- pokrojone w mniejsze kawałki wzbogacają smak musli i owsianki;
- urozmaicą smak wszelkiego typu deserów, lodów i sałatek owocowych;
- suszone owoce kaki można zmiksować z różnego rodzaju owocowymi koktajlami czy smoothies;
- można je wrzucić do ciasta i zastosować do wypieków lub jako dekoracje na ciasteczka i inne smakowitości.
Przechowywanie
Suszone plastry persymony najlepiej trzymać w hermetycznym opakowaniu. Może to być plastikowy pojemnik lub oryginalne opakowanie ze sklepu Go4taste.pl z zapięciem strunowym. Prawidłowo przechowywane, suszone persymony wytrzymają około 6 do 12 miesięcy w temperaturze pokojowej.
Inne opcje
Składniki
Składniki: persymona suszona.
Produkt może zawierać: sezam, orzeszki ziemne i inne orzechy, dwutlenek siarki i gluten. Co to znaczy ?
Kraj pochodzenia: Iran
Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków
Wartość odżywcza / 100 g
Wartość energetyczna | 1245 kJ/ 333 kcal |
Tłuszcz | 0,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,15 g |
Węglowodany | 78,1 g |
w tym cukry | 30,4 g |
Błonnik | 0,0 g |
Białko | 2,4 g |
Sól | 0,05 g |
Komentarze 0