Morwa biała suszona owoc bez pestek - 500g

New product

Morwa biała cena suszona owoc bez pestek 500g Expand

- Morwa biała suszona owoc bez pestek , sucha, bez dodatków, lekko słodka

- Pochodzą z Turcji

- Bez glutenu

- Do bezpośredniej konsumpcji lub do przygotowania potraw

- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane

Więcej szczegółów

  • W magazynie, dostawa 24h

17,00 zł

brutto

Opis produktu

Suszone owoce morwy białej mają naturalny smak bez dodatku cukru — słodki, a czasem delikatnie kwaśny. Nasze w 100% naturalne suszone białe morwy pochodzące z Turcji są pyszne jako przekąska. Świetnie smakują dodawane do jogurtu, koktajli, a także jako dodatek do herbaty.

Suszone owoce morwy białej o jasnym zabarwieniu przypominają kształtem jeżyny lub maliny. W smaku są słodkie, czasem delikatnie kwaśne.

Owoce morwy białej dostępne w naszym sklepie importowane są z Turcji. Pakowane są w grube, foliowe woreczki z zapięciem strunowym, co jest gwarancją trwałości i świeżości produktu.
W kuchni owoce morwy białej mogą być stosowane w deserach, zarówno tych pieczonych, jak i tych zjadanych na surowo. Smak morwy bardzo dobrze komponuje się z czekoladą i jabłkiem.
Morwę białą dodawać do jogurtu, sera, lub musli. Morwa jest również chętnie dodawana do zielonej herbaty.

Właściwości

Morwa biała, która dostępna jest w sklepie Go4taste.pl, ma wiele korzyści dla naszego zdrowia:

  • wyróżnia się wysoką zawartością błonnika pokarmowego;
  • jest bogata w Witaminę C;
  • jest cennym źródłem wapnia, magnezu i fosforu.

Główne korzyści naszej morwy

Suszony owoc morwy bez pestek pochodzi z Turcji. Solidne opakowanie z zapięciem strunowym sprawia, że nie trzeba obawiać się utraty przez owoce smaku i aromatu. Suszona morwa może być spożywana bezpośrednio, dlatego jest wygodną przekąską. Opakowanie nadaje się do wielokrotnego otwierania.

Wprowadzenie

Nasze suszone morwy pochodzą z Turcji, gdzie dziś uprawia się większość eksportowanej morwy białej. Drzewa morwy białej, znane również jako Morus alba, są wstrząsane podczas żniw, aby sprowokować świeże morwy do opadnięcia ze swoich gałęzi. Dojrzałe owoce są zbierane w miękkich sieciach i suszone do idealnej, chrupiącej formy, która sprawdza się jako przekąska. Drzewa morwy obejmują aż 16 gatunków, rosnących na całym świecie, również w Polsce. Czarne, czerwone i białe morwy są szeroko rozpowszechnione w Europie Południowej, na Bliskim Wschodzie, w Afryce Północnej i na subkontynencie indyjskim, gdzie drzewo i owoce mają nazwy w dialektach regionalnych.

Jakie korzyści dla zdrowia oferuje morwa biała owoce?

Suszone morwy są doskonałym źródłem antocyjanów, grupy przeciwutleniaczy znanych ze swoich właściwości przeciwzapalnych. Suszone morwy zawierają inny związek zwany resweratrolem, ten sam silny przeciwutleniacz występujący w czerwonym winie i orzeszkach ziemnych, który jest doceniany ze względu na swoje działanie przeciwstarzeniowe.

Jedna porcja morwy zawiera prawie 20 procent zalecanego dziennego spożycia błonnika. Większość ludzi spożywa go znacznie mniej niż zalecana ilość, więc suszone morwy to świetny sposób na zwiększenie zawartości błonnika w diecie. 

Zastosowanie w kuchni morwy białej

Całkowicie naturalne suszone owoce białej morwy są pyszne jako przekąska lub w połączeniu z jogurtem, koktajlami i innymi dodatkami. Owoce morwy mają łagodny słodki smak podobny do suszonych jagód goji i fig. Jagody te są suszone, więc mają lekko chrupiącą konsystencję. Morwy dobrze komponują się z orzechami, suszonymi jagodami i kokosem. Można je namoczyć, zanurzając je w wodzie przed dodaniem ich do wypieków. Dobrym pomysłem jest również wrzucenie tych owoców do zielonej lub ziołowej herbaty, pozwalając, aby moczyły się na dnie kubka. Namoczone morwy można również zmiksować w koktajlu lub soku. Ciekawym pomysłem jest także zmielenie suszonych owoców i dodanie ich do masy na ciasteczka lub ciasta, aby zwiększyć ich wartość odżywczą.

Przeciwwskazania

Suszone owoce morwy nie są zalecane dla kobiet w ciąży i w okresie karmienia piersią. Przeciwwskazaniem jest również uczulenie na którykolwiek składnik owoców.

Przechowywanie

Suszone morwy mogą być przechowywane w temperaturze pokojowej lub w lodówce przez okres do 1 roku. Powinny być przechowywane w szczelnie zamkniętej torbie lub pojemniku, z dala od ciepła i bezpośredniego światła słonecznego.

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Morwa biała suszona owoc bez pestek - 500g

Morwa biała suszona owoc bez pestek - 500g

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Składniki

Skład: morwa suszona biała owoc.

Produkt może zawierać śladowe ilości: migdałów, sezamu, orzechów włoskich, pistacjowych, glutenu i innych.

Kraj pochodzenia: Turcja

Indeks glikemiczny: 25

Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków

Wartość odżywcza / 100 g

Wartość energetyczna1193 kJ/285 kcal
Tłuszcz2,6 g
   w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,0 g
Węglowodany65,10 g
   w tym cukry0,0 g
   Błonnik9,6 g
Białko7,7 g
Sól0,01 g
Witamina C342 mg
Magnez119 mg
Fosfor252 mg
Wapń259 mg
Rozumiem

Nasza strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.