- -5%
- Morwa biała suszona owoc bez pestek, suche, słodkie, bez dodatków
- Pochodzą z Turcji
- Bez konserwantów
- Do bezpośredniej konsumpcji lub do przygotowania potraw
- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane
Opis
Suszone owoce morwy białej o jasnym zabarwieniu przypominają kształtem jeżyny lub maliny. W smaku są słodkie, czasem delikatnie kwaśne.
Owoce morwy białej dostępne w naszym sklepie importowane są z Turcji. Pakowane są w grube, foliowe woreczki z zapięciem strunowym, co jest gwarancją trwałości i świeżości produktu.
W kuchni owoce morwy białej mogą być stosowane w deserach, zarówno tych pieczonych, jak i tych zjadanych na surowo. Smak morwy bardzo dobrze komponuje się z czekoladą i jabłkiem.
Morwę białą dodawać do jogurtu, sera, lub musli. Morwa jest również chętnie dodawana do zielonej herbaty.
Morwa biała suszona właściwości
Morwa biała, która dostępna jest w sklepie Go4taste.pl, ma wiele korzyści dla naszego zdrowia:
- wyróżnia się wysoką zawartością błonnika pokarmowego;
- jest bogata w Witaminę C;
- jest cennym źródłem wapnia, magnezu i fosforu.
Więcej informacji o morwie białej znajduje się w naszym poradniku morwa biała - właściwości.
Zastosowanie
- Pyszna przekąska. Chrupiące i słodkie owoce suszonej morwy można spożywać jako przekąskę prosto z opakowania.
- Dodatek do porannego śniadania. Suszone owoce morwy podobnie jak inne bakalie można wrzucić do porannej zupy mlecznej i płatków owsianych, kukurydzianych, a także musli. W ten sposób wzbogacimy nasze śniadanie o składniki odżywcze, a także smakowity dodatek.
- Do smoothie i mlecznych koktajli. Owoce morwy można wykorzystać jako składnik owocowych i mlecznych koktajli lub orzeźwiających smoothie. Wystarczy je wrzucić, wymieszać lub zmiksować.
- Morwy suszone można wykorzystać w owocowym cieście i zmieszać je na przykład z jabłkiem i czekoladą, a także orzeszkami ziemnymi lub orzeszkami nerkowca.
- Jako dodatek do jogurtów twarożku. Jeżeli chcesz dodać owocowym lub naturalnym jogurtom nieco chrupkości, wrzuć do nich i suszoną morwę. Owoce te będą stanowić wyśmienite uzupełnienie drugiego śniadania lub deseru.
Morwa biała jak stosować?
Owoce morwy białej można spożywać jako przekąskę, choć bardziej nadają się do tego jej ciemniejsze odmiany. Morwa biała może posłużyć za to jako świetny dodatek do herbat, ekstraktów i naparów. Ponadto wyśmienicie komponują się jako dodatek do płatków, musli czy owsianek.
Przechowywanie
Jak każde suszone owoce, tak morwę białą należy trzymać w zamkniętym pojemniku, w suchym i zacienionym miejscu. Nie powinno się jej wystawiać na długie działanie światła słonecznego.
Przeciwwskazania
Morwy białej nie mogą spożywać kobiety w ciąży oraz podczas laktacji. Przeciwwskazaniem może być także alergia na którykolwiek związek zawarty w owocach.
Inne opcje
Składniki
Składniki: Morwa biała owoc.
Produkt może zawierać: sezam, orzeszki ziemne i inne orzechy, dwutlenek siarki i gluten. Co to znaczy ?
Kraj pochodzenia: Turcja
Indeks glikemiczny: 25
Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków
Wartość odżywcza / 100 g
Wartość energetyczna | 1193 kJ/285 kcal |
Tłuszcz | 2,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,0 g |
Węglowodany | 65,10 g |
w tym cukry | 0,0 g |
Błonnik | 9,6 g |
Białko | 7,7 g |
Sól | 0,01 g |
Witamina C | 342 mg |
Magnez | 119 mg |
Fosfor | 252 mg |
Wapń | 259 mg |
Komentarze 0