- Oczekiwanie na dostawę
- Oczekiwanie na dostawę
- Oczekiwanie na dostawę
- Oczekiwanie na dostawę
- Oczekiwanie na dostawę
- Oczekiwanie na dostawę
Liofilizacja to naturalny proces, w którym owoce zostają zamrożone w temperaturze powyżej 50 Celsjusza, a następnie pozbawione wody. W ten sposób w ich produkcji nie są stosowane żadne sztuczne dodatki i konserwanty.
W naszym sklepie znajdziesz pełen wachlarz owoców liofilizowanych – od tych najbardziej popularnych takich jak truskawki, maliny, jeżyny, wiśnie lub porzeczka w wersji czerwonej bądź czarne po owoce egzotyczne takie jak mango i ananasy.
Jakie owoce liofilizowane wybrać?
Wybierając owoce liofilizowane, kieruj wyłącznie własnymi preferencjami i smakowymi. Niewątpliwym atutem owoców liofilizowanych jest naturalny smak, który pozbawiony jest konserwantów i cukru. Możesz cieszyć podwiezienie naturalnym smakiem brzoskwini liofilizowanej czy słodkich liofilizowanych bananów. W poszukiwaniu mocniejszych wrażeń smakowych i urozmaicenia możesz sięgnąć po żurawinę liofilizowaną. W procesie liofilizacji owoce zachowują swoje cenne właściwości i słodko-kwaśny, nieco cierpki, ale charakterystyczny smak.
Owoce liofilizowane zachowują wiele wartości odżywczych naturalnych owoców witaminy, dlatego są zdrowe i mogą z powodzeniem być wykorzystywane jakie zamienniki owoców świeżych w zimowych miesiącach i nie tylko.
Chcesz wiedzieć więcej? Przeczytaj artykuł na temat owoców liofilizowanych i ich właściwości: https://go4taste.pl/blog/owoce-liofilizowane-czym-sa-i-dlaczego-warto-je-jesc/