Owoce liofilizowane

Liofilizacja jest procesem polegającym na zamrożeniu, a następnie odessaniu wody z produktów spożywczych, w tym z owoców. Dzięki temu zachowują one wiele wartościowych składników odżywczych, w tym witamin. Proces liofilizacji umożliwia przedłużenie trwałości owoców na wiele miesięcy. Nie wymaga on użycia żadnych konserwantów, a w zamian oferuje naturalny słodko-kwaśny smak owoców zerwanych prosto z gałęzi. Owoce liofilizowane tracą jedynie nieco swoją barwę, ale zachowują charakterystyczny kształt i smak. Owoce liofilizowane w naszej ofercie to truskawki liofilizowane,  jeżyny, maliny liofilizowane, czerwona porzeczka oraz czarna porzeczka. Owoce są zachowane w całości, przez co łatwiej jest je wykorzystać w deserach i przekąskach takich jak musli, czy jogurt albo jako dodatek do ożywczych napojów. Ich duża dostępność i wygoda sprawiają, że owoce liofilizowane są szczególnie polecane w miesiącach, kiedy brakuje świeżych owoców, jako doskonałe uzupełnienie diety. Produkty w naszej ofercie pochodzą z Polski oraz z Niemiec.

Więcej

Rozumiem

Nasza strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.