W naszym sklepie znajdziesz soczyste płatki i kawałki suszonego. W takiej formie mango możesz od razu wykorzystać do przygotowania potraw i deserów. Znajdziesz u nas mango suszone w naturalny sposób, dosładzane cukrem, a także w formie liofilizowanej bez konserwantów. Możesz dobrać rodzaj owocu, który wpisze się w twoje preferencje smakowe.
Jakie wybrać suszone mango?
Mango konserwowane i niekonserwowane
Do suszonego mango często dodawane są niewielkie ilości konserwantów takich jak dwutlenek siarki i kwasek cytrynowy. Zabezpieczają owoce przed szybkim zepsuciem i działaniem pleśni czy grzybów. Oferujemy suszone mango bez cukru bez siarki, które przed psuciem się jest zabezpieczone wyłącznie naturalnym suszeniem, bez udziału siarki. Owoce są konserwowane przy użyciu śladowych ilości kwasku cytrynowego, który nie zaburza ich smaku. W ten sposób pozostaje miękkie i łatwe do spożycia. Zachowuje swoje właściwości przez dłuższy czas.
Mango naturalne bez dodatków
Osoby, które poszukują owoców suszonych pozbawionych wszelkiego rodzaju ulepszaczy i konserwantów, powinny sięgnąć po naturalne mango liofilizowane. Tego typu płatki mango nie zawierają żadnych konserwantów ani cukru. Kupując mango liofilizowane, możesz cieszyć się w 100% smakiem naturalnego, skondensowanego owocu.
Mango z cukrem czy bez cukru ?
W naszym sklepie znajdziesz opcję mango suszonego z cukrem. Mięsiste płatki tego owocu mają miękką konsystencję, dlatego są łatwe w konsumpcji i do gryzienia. Praktycznie rozpływają się w ustach.
Jeżeli wolisz opcję niesłodzoną, wybierz mango suszone bez cukru. Ma naturalny słodki smak. Kawałki mango są bardzo dobrze wysuszone, nieco twarde, dlatego są idealne do żucia i przyjemne w konsumpcji.