Migdały
Oferujemy świeże, smaczne i słodkie smaczne, pełne witamin i wartości odżywczych migdały kalifornijskie i migdały australijskie. Idealna zdrowa przekąska, która uszczęśliwia serce i układ odpornościowy. Wybierz z bogatej oferty migdałów blanszowanych i płatków migdałowych, które będą doskonałym uzupełnieniem codziennej diety.
- -15%
- Oczekiwanie na dostawę
- -10%
- Oczekiwanie na dostawę
- Oczekiwanie na dostawę
- Oczekiwanie na dostawę
Migdały blanszowane czy nieblanszowane, które wybrać?
W sklepie Go4Taste.pl kupić możesz kilka odmian migdałów importowanych z różnych stron świata. Oferujemy najlepsze odmiany pysznych i chrupiących migdałów kalifornijskich - Carmel i Nonpareil. Doskonale nadają się do obróbki i świetnie sprawdzają się do wypieków ciasteczek czy ciast, a także deserów.
Znajdziesz u nas również migdały australijskie, które wyróżniają się głębokim słodkim orzechowym smakiem. Jeżeli poszukujesz migdałów pozbawionych skórki, które można od razu wykorzystać w przepisie na ciasto czy tort, wybierz migdały blanszowane. Migdały pozbawione skórki nie zawierają goryczki, w związku z tym mają znacznie słodszy i kremowy smak.
Jakie produkty z naturalnych migdałów można kupić w naszym sklepie?
Oprócz całych nasion migdałowca zaopatrzyć się możesz w produkty wytwarzane z migdałów, które doskonale sprawdzą się do dekoracji posypywania deserów czy jako składnik wypieków.
Płatki migdałowe, to cieniutkie plasterki pokrojonych migdałów, które świetnie sprawdzą się jako chrupiący dodatek do sałatki czy dekoracja tortu ciasteczek. Mielone migdały w formie sypkiej mąki migdałowej można wykorzystać w diecie bezglutenowej. Mamy mąkę migdałową z orzechów australijskich oraz mąkę migdałową pochodzącą z USA.
Migdały można również rozsmarować na chlebie na śniadanie czy na kolację- w postaci pasty migdałowej.
Migdały prażone i na słodko
Prażenie migdałów wydobywa ich naturalny smak i aromat. Osoby, które poszukują intensywnych wrażeń smakowych, z pewnością sięgnąć powinny po migdały prażone naturalne i migdałów prażone solone. Z pewnością zaskoczy to połączenie migdałowego smaku z nutą pikantności. Jeżeli preferujesz słodkie przekąski, sięgnij prażone migdały w cukrze z dodatkiem cynamonu i cukru waniliowego.
Migdały wyśmienicie smakują połączone z czekoladą. W zależności od twoich preferencji możesz wybierać migdały w gorzkiej czekoladzie lub migdały w czekoladzie mlecznej.
