- Truskawki liofilizowane plastry
- Pochodzi z Chin
- 100% naturalne, bez konserwantów, naturalnie bezglutenowe
- Do przygotowania potraw, musli, lub do bezpośredniej konsumpcji
- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane
Opis
Smaczne, zdrowe i chrupiące liofilizowane truskawki zawierają w sobie naturalną słodycz. Wynika to z tego, że w trakcie procesu suszenia tzw. liofilizacji nie są dodawane do nich substancje słodzące ani konserwujące. Plasterki truskawek bez dodatku cukru są doskonałą i zdrową przekąską o każdej porze dnia.
Podczas liofilizacji usuwa się większość zawartości wody w owocach, jednak kształt, kolor i ogólna struktura owoców są zwykle zachowywane. Owoce liofilizowane, takie jak truskawki, mogą również zachować swój naturalny smak, więc nie trzeba stosować żadnych sztucznych dodatków ani cukrów.
Liofilizowane truskawki w plastrach można z powodzeniem spożywać na diecie odchudzającej. W 10 gramach produktu znajduje się jedynie 31 kalorii i pełne 3 gramy wypełniającego brzuch błonnika.
Właściwości truskawek lioflizowanych
- Truskawki liofilizowane zachowują wiele cennych właściwości z owoców świeżych.
- Truskawki liofilizowane, które dostępne są w sklepie Go4taste.pl, wyróżniają się wysoką zawartością błonnika pokarmowego.
Więcej informacji o truskawkach liofilizowanych znajduje się w naszym poradniku truskawki - właściwości.
Jakie zastosowanie mają truskawki liofilizowane?
Liofilizowane truskawki można jeść na wiele sposobów.
- garść truskawek warto wrzucić do jogurtów, domowej roboty musli czy owsianki;
- można je dodawać do wszelkiego rodzaju wypieków — ciast i babeczek;
- doskonale sprawdzą się jako składnik deserów owocowych i lodów;
- dopełnią smak niejednej sałatki owocowej lub owocowo-warzywnej;
- poszatkowane i pokruszone truskawki można wykorzystać jako smaczną posypkę do wypieków i deserów;
- najprościej jeść je prosto z opakowania.
Jak przechowywać truskawki liofilizowane?
Truskawki liofilizowane najlepiej jest przechowywać w temperaturze od 0-24°C. Zalecamy przechowywanie żywności z dala od słońca i wilgoci w chłodnej ciemnej spiżarni lub szafce.
Truskawki liofilizowane przeciwwskazania
Z jedzenia truskawek liofilizowanych powinny zrezygnować osoby, które są na nie uczulone. Objawami alergii pokarmowej są pokrzywki i biegunki. Truskawek liofilizowanych nie powinny spożywać osoby z nadwrażliwością na salicylany, ponieważ owoce te zwierają duże ich ilości.
Inne opcje
Składniki
Składniki: truskawki.
Produkt może zawierać: sezam, orzeszki ziemne i inne orzechy, dwutlenek siarki i gluten. Co to znaczy ?
Kraj pochodzenia: Chiny
Indeks glikemiczny: 25
Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków
Wartość odżywcza / 100 g
| Wartość energetyczna | 1256 kJ/296 kcal |
| Tłuszcz | 3,7 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
| Węglowodany | 50,9 g |
| w tym cukry | 50,6 g |
| Błonnik | 15,1 g |
| Białko | 7,6 g |
| Sól | 0,03 g |

Komentarze 0