Pieprz

Pieprz to jedna z najbardziej uniwersalnych przypraw stosowanych w naszej kuchni. W zależności od rodzaju wzbogaca dania nutą pikantności lub ziołowo-korzennym aromatem. Znajdziesz u nas najpopularniejsze odmiany pieprzu — czarny, biały, zielony i czerwony. Wybierz ten, który najbardziej wpisuje się w twoje kulinarne gusta.

Czytaj dalej
Pieprz czarny ziarnisty -200g
W magazynie, dostawa 24h
<p>- Pieprz czarny ziarno aromatyczny</p> <p>- Pochodzi z Wietnamu</p> <p>- Bez konserwantów, bez siarki, niepasteryzowane</p> <p>- Do przygotowania potraw</p> <p>- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane</p> <p></p>
9,50 zł
Pieprz czarny mielony - 200g
W magazynie, dostawa 24h
<p>- Pieprz czarny mielony aromatyczny 100% pieprzu</p> <p>- Pochodzi z Wietnamu</p> <p>- Bez konserwantów, bez siarki, </p> <p>- Do przygotowania potraw</p> <p>- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane</p>
9,00 zł
Pieprz Cayenne - 100g
Oczekiwanie na dostawę
  • Oczekiwanie na dostawę
<p>- Pieprz Cayenne mielony</p> <p>- Pochodzi z Polski</p> <p>- Bez konserwantów, bez siarki, niepasteryzowane</p> <p>- Do przygotowania potraw, </p> <p>- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane</p> <p></p>
8,50 zł
Pieprz zielony ziarno -100g
W magazynie, dostawa 24h
<p>- Pieprz zielony ziarnisty</p> <p>- Pochodzi z Indie</p> <p>- Bez konserwantów, bez siarki, niepasteryzowane</p> <p>- Do przygotowania potraw</p> <p>- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane</p> <p></p>
9,00 zł
Pieprz czerwony ziarno -100g
W magazynie, dostawa 24h
<p>- Pieprz czerwony aromatyczny</p> <p>- Pochodzi z Brazylii</p> <p>- Bez konserwantów, bez siarki, niepasteryzowane</p> <p>- Do przygotowania potraw</p> <p>- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane</p> <p></p>
13,90 zł
Ziele angielskie ziarno - 100g
W magazynie, dostawa 24h
<p>- Ziele angielskie aromatyczne</p> <p>- Pochodzi z Meksyku</p> <p>- Bez konserwantów, bez siarki, niepasteryzowane</p> <p>- Do przygotowania potraw</p> <p>- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane</p> <p></p>
9,00 zł
Pieprz biały ziarno -200g
Oczekiwanie na dostawę
  • Oczekiwanie na dostawę
<p>- Pieprz biały ziarno aromatyczny</p> <p>- Pochodzi z Wietnamu</p> <p>- Bez konserwantów, bez siarki, niepasteryzowane</p> <p>- Do przygotowania potraw</p> <p>- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane</p> <p></p>
11,00 zł

Pieprz czarny, zielony, biały tak naprawdę pochodzi z jednej rośliny - Piper nigrum. Różnica w kolorze i smaku wynika z tego, że owoce są zbierane na różnym etapie dojrzewania i poddane innej obróbce.

 

Jaki pieprz wybrać?

 Jeżeli lubisz klasyczny i ostry smak czarnego pieprzu, wówczas się sięgnij po intensywny czarny pieprz ziarnisty lub pieprz czarny mielony. Pieprz czarny może być stosowany praktycznie do każdej potrawy - mięs, zup, sosów, marynat i wszędzie tam, gdzie chcesz dodać do dania tego wyrazistego, ostrego smaku pieprzu.

Jeżeli nie przepadasz za ostrymi daniami, wówczas doskonałym wyborem będzie pieprz biały - jest delikatniejszy a dodatkowo wyróżnia się ziołowym aromatem. To doskonały wybór do ryb, białych mięs, sosów i wszędzie tam, gdzie ze względów estetycznych nie chcesz, żeby były widoczne czarne kropki pieprzu.

Zielony pieprz w ziarnach wyróżnia się słodkawym smakiem. Doskonale nadaje się do ryb i owoców morza, a także kurczaka i sosów na bazie śmietany i winegret.

 Chcesz urozmaicić swoje potrawy korzennym aromatem? Dopraw je pieprzem czerwonym. To wyjątkowa przyprawa, która jest owocem pieprzowca peruwiańskiego. Doskonale sprawdzi się jako zamiennik pieprzu klasycznego, a czerwone owoce można wykorzystać do dekoracji.

Pieprz mielony czy w ziarnach?

Oferujemy pieprz w wersji mielonej i w całych ziarnach. Jeżeli zależy ci na świeżym aromacie, kup pieprz w ziarnach. Zmielony przed dodaniem do poprawy jest znacznie intensywniejszy. Jeżeli cenisz komfort i wygodę, wówczas lepszym wyborem będzie zakup przygotowanego zmielonego pieprzu, którym od razu możesz doprawić mięsa i zupy.