- -20%
- -5%
- -10%
- Oczekiwanie na dostawę
- -15%
- Oczekiwanie na dostawę
- Oczekiwanie na dostawę
Słodkim miąższ kokosowy stanowi bazę do wytwarzania wielu produktów jak olej kokosowy, mleko, cukier kokosowy, suszone chipsy czy niesiarkowane wiórki kokosowe. Wzbogacają one smak napojów, potraw i wypieków o ten charakterystyczny przyjemny, kokosowy smak i aromat.
Szukasz alternatywy dla cukru białego? Spróbuj organicznego cukru kokosowego, który pozyskiwany jest z soku palmy kokosowej. Cechuje się niskim indeksem glikemicznym, a także pysznym smakiem z nutą karmelu.
Do wypieków doskonale sprawdzi się niskowęglowodanowa i bezglutenowa mąka kokosowa pozyskiwana ze zmielonego wysuszonego miąższu kokosa. Jej konsystencja świetnie nadaje się do wypieków, zagęszczania zup czy jako dodatek do mięs. Jeżeli szukasz zdrowego sposobu na smażenie i przygotowanie mięsa i warzyw, wówczas twój wybór powinien paść na rafinowany olej kokosowy.
Wiórki i chipsy kokosowe niesiarkowane czy niesiarkowane?
Wiórki kokosowe wytwarzane są z wysuszonego miąższu orzecha kokosowego. Oferowane są w sklepie w dwóch wariantach: z dodatkiem konserwantu (dwutlenku siarki) i lub niesiarkowane. Jeżeli zależy ci na naturalnym, czystym smaku kokosa, który chcesz dodać do wypieków i podczas gotowania, wówczas wybierz niesiarkowany produkt. Nasze świeże wiórki kokosowe wyróżniają się doskonałą konsystencją, dlatego świetnie sprawdzą się jako dodatek do różnego typu domowych makaroników kokosowych czy batonów energetycznych. Jeżeli zależy ci na dłuższej świeżości produktu, sięgnij po wiórki konserwowane dwutlenkiem siarki.
Lubisz smak kokosa w potrawach? Chcesz, żeby był bardziej intensywny? Wybierz chipsy kokosowe. Niesłodzone i niekonserwowane płatki wyróżniają się chrupiącą konsystencją i słodkim smakiem. Z powodzeniem można je schrupać solo, a także dodawać do różnego typu musli, curry i sałatek.