- Oczekiwanie na dostawę
- Oczekiwanie na dostawę
Papryka nie jedno ma imię. Dostępna jest w wielu odmianach i rodzajach a przede wszystkim stopniach ostrości i barwach (ASTA). Ten ostatni wskaźnik informuje nas o jakości papryki na podstawie koloru. Im papryka ciemniejsza i bardziej czerwona tym ma lepszą jakość. W naszym sklepie oferujemy dobrej jakości papryki czerwone słodkie ASTA 80 i ASTA 100.
Delikatna, pozbawiona pikantności papryka słodka doskonale się nadaje do różnego rodzaju sosów, serów, warzyw czy makaronów. Jeśli chcesz nadać daniom intensywnego, dymnego aromatu, wybierz paprykę wędzoną. Jesteś wielbicielem ostrej kuchni i intensywnych smaku? Wówczas zdecyduj się na paprykę zawierającą wyższą dawkę kapsaicyny. Papryka ostra ma intensywny aromat i jest idealna zarówno do dań zimnych, jak i gorących. Do pikantnych potraw, takich jak sosy chili, chili con carne, a także propozycji z kuchni afrykańskiej, latynoamerykańskiej i azjatyckiej doskonałe będą papryczki Piri piri. Te gorące papryczki należą do jednych z najostrzejszych na świecie. Z pewnością przypadną do gustu miłośnikom ekstremalnych wyzwań smakowych.