Mąki bezglutenowe

Wiele osób, ze względów zdrowotnych (na przykład celiakię) oraz dietetycznych, decyduje się na przejście na dietę bezglutenową. Gluten jest mieszaniną białek roślinnych, która występuje w ziarnach niektórych zbóż, takich jak pszenica, żyto i jęczmień. Z tego powodu osoby na diecie bezglutenowej nie mogą korzystać z tradycyjnych mąk. W ofercie naszego sklepu są mąki bezglutenowe, w tym mąka kokosowa, będąca idealną alternatywą. Produkt ten nadaje się do gotowania i pieczenia. Dodatkowo jest on mało przetworzony, pełen błonnika i białka, stanowiąc godną uwagi alternatywą. Poprzez grube woreczki foliowe z zapięciem strunowym mąka bezglutenowa jest dobrze zabezpieczona przed wilgocią i nie zbryla się. Warto zauważyć, że mąka kokosowa jest świetna w trakcie diet odchudzających, ponieważ wspiera przemianę materii i jest dobrym źródłem roślinnego białka. Mąki bezglutenowe mają niski indeks glikemiczny i nie powodują nagłych skoków poziomu cukru we krwi, można je polecić osobom chorującym na cukrzycę.

Więcej

Rozumiem

Nasza strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.