Mąka ryżowa - 1kg

New product

Mąka ryżowa cena 1kg bezglutenowa Expand

- Mąka ryżowa

- Pochodzi z Holandii

- Do gotowania, pieczenia i do przygotowania potraw

- Bez glutenu, bez konserwantów, bez siarki, 

- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane

- Gwarancja smaku

- Indeks glikemiczny mąki ryżowej 57

Więcej szczegółów

  • W magazynie, dostawa 24h

8,00 zł

brutto

Opis produktu

Mąka ryżowa ma delikatny, lekko słodkawy smak. To produkt bezglutenowy.

Powstaje na skutek zmielenia na drobno ziaren ryżu. Jest zdecydowanie mniej kaloryczna, lżejsza i zawiera więcej składników odżywczych niż mąka pszeniczna. Doskonała alternatywa dla osób z nietolerancją glutenu i chorujących na celiakię. 

Mąkę ryżową bezglutenową sprzedawaną w sklepie Go4Taste.pl importujemy z Holandii. Produkowana jest tylko i wyłącznie z wysokiej jakości ziaren ryżu, bez ulepszaczy i dodatków. Produkt przechowywany jest w szczelnych, solidnych opakowaniach z praktycznym zapięciem strunowym. Dzięki temu mąka ryżowa nie traci swoich cennych wartości odżywczych i długo zachowuje zdatność do użycia. 

Właściwości mąki ryżowej

  • posiada dużo błonnika, który reguluje pracę jelit, rytm wypróżnień i zapobiega zaparciom. Działa wspomagająco w procesie zwalczania wysokiego poziomu cukru we krwi;
  • pomaga w obniżenia poziomu „złego” cholesterolu;
  • zawiera wiele witamin z grupy B oraz żelazo, cynk i magnez, a także niacynę, witaminy B6, B1. Te składniki wpływają na prawidłowe funkcjonowanie układu sercowo-naczyniowego, nerwowego, immunologicznego. 

Zastosowanie

Mąka ryżowa to zdrowsza alternatywa dla mąki pszennej.. Ten gatunek mąki stanowi podstawowy składnik potraw kuchni azjatyckiej a także wegańskiej i wegetariańskiej. Z mąki ryżowej powstaje papier ryżowy, makaron ryżowy i lekkie pieczywo.

W kuchni mąka z ryżu sprawdzi się:

  • do wszelkiego rodzaju wypieków — ciast, ciasteczek, babeczek, muffinów czy tart;
  • do zagęszczania zup i sosów (szczególnie sosów białych np. sosu beszamelowego);
  • do panierowania ryb i drobiu, sprawdzi się również do klasycznego schabowego;
  • do przygotowania naleśników i racuchów;
  • do wszelkiego rodzaju deserów, musów (np. hiszpański flan). 

Jak przechowywać mąkę ryżową?

Mąkę ryżową bezglutenową należy przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. 

Przeciwwskazania

Mąka ryżowa to produkt, który nie wywołuje skutków ubocznych. Wypieki i potrawy z zawartością mąki ryżowej mogą być spożywane zarówno przez dzieci, jak i dorosłych.

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Mąka ryżowa - 1kg

Mąka ryżowa - 1kg

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Składniki

Skład: mąka ryżowa.

Produkt może zawierać śladowe ilości: sezamu, orzechów włoskich, pistacjowych,glutenu i innych.

Kraj pochodzenia: Holandia

Indeks glikemiczny: 57

Wartość odżywcza / 100 g

Wartość energetyczna1500 kJ/354 kcal
Tłuszcz3,2 g
   w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,8 g
Węglowodany72 g
   w tym cukry0,7 g
   Błonnik3,1 g
Białko7,7 g
Sól0,03 g

Przepisy z tym produktem

Rozumiem

Nasza strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.