Mąka migdałowa Australijska drobna - 500g

  • Oczekiwanie na dostawę
  • Mąka migdałowa Australijska cena - 500g
  • Mąka migdałowa Australijska cena - 500g
  • Mąka migdałowa Gdzie kupić - 500g
  • Mąka migdałowa Australijska cena - 500g
Mąka migdałowa Australijska cena - 500g Mąka migdałowa Australijska cena - 500g Mąka migdałowa Gdzie kupić - 500g Mąka migdałowa Australijska cena - 500g

- Mąka migdałowa drobna z blanszowanych migdałów australijskich (bez skórki) migdały świeże i słodkie

- Pochodzi z Australii

- Naturalnie bezglutenowe, bez konserwantów, bez siarki

- Do gotowania, pieczenia i do przygotowania potraw lub mleka migdałowego

- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane

Opis

Pyszna mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia świeżych, słodkich australijskich migdałów. Bardzo drobno zmielone nasiona migdałowca to doskonały dodatek do smakowitych deserów, wypieków, a także potraw wytrawnych.

Migdały, które poddawane są mieleniu, pochodzą z kontrolowanych upraw zlokalizowanych w południowej części Australii wzdłuż biegu rzeki Murray, w stanie Wiktoria i Nowa Południowa Walia.

Migdały nie zawierają konserwantów, GMO, ani nie żadnych sztucznych dodatków. Wszystko dlatego, że wytwarzane są w oparciu o zaawansowaną i przyjazną środowisku technologię bez chemii i bez pasteryzacji. Wpływa to na smak australijskich mielonych migdałów, w których zawarte jest znacznie więcej słodyczy niż w wyrobach  innych producentów.

Przed zmieleniem na konsystencję mąki, świeże migdały poddawane zostają procesowi blanszowania w celu usunięcia zewnętrznej skórki. W ten sposób mielone migdały australijskie wyróżniają się naturalnym orzechowym posmakiem i aromatem oraz delikatną strukturą.

Więcej informacji o mące migdałowej znajduje się w naszym poradniku mąka migdałowa - właściwości.

Zastosowanie w kuchni

Mielone migdały z Australii można wykorzystać w kuchni na wiele sposobów -  zarówno do dań pikantnych, jak i słodkich. Nadadzą orzechowego aromatu deserom jogurtom czy musli. Stanowią doskonały zamiennik mąki pszennej w przepisach na słodkie wypieki. 

Drobna konsystencja mielonych migdałów sprawia, że ​​idealnie nadają się do kruchego ciasta i lżejszych ciast.

Przechowywanie

Mąkę migdałową należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przeciwwskazania

Nie ma żadnych potwierdzonych naukowo przeciwwskazań odnośnie spożywania migdałów prócz wszelkich czynników alergicznych.

20,00 zł
Oczekiwanie na dostawę

Do darmowej dostawy brakuje 250,00 zł

Inne opcje

Składniki

Składniki: mąka migdałowa.

Produkt może zawierać: sezam, orzeszki ziemne i inne orzechy, dwutlenek siarki i glutenCo to znaczy ?

Kraj pochodzenia: Australii 

Indeks glikemiczny: 15

Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków

Wartość odżywcza / 100 g

Wartość energetyczna 2393 kJ/572 kcal
Tłuszcz 52 g
   w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,7 g
Węglowodany 20,5 g
   w tym cukry 4,2 g
   Błonnik 12,9 g
Białko 20 g
Sól 0,04 g

Komentarze 0

Na razie nie dodano żadnej recenzji.