- Oczekiwanie na dostawę
- Mąka migdałowa - mielone blanszowane (bez skórki) migdały świeże i słodkie
- Pochodzi z USA
- Naturalnie bezglutenowe, bez konserwantów, bez siarki
- Idealna do makaroników, pieczenia i do przygotowania potraw lub mleka migdałowego
- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane
Opis
Aromatyczna, bezglutenowa, niskowęglowodanowa, mąka z mielonych migdałów to doskonała alternatywa dla mąki pszennej. Można z niej przygotowywać pyszne wypieki i słodkości. Nada również oryginalnego smaku mięsu i rybom.
Nasza mąka migdałowa przygotowana ze zmielonych migdałów importowana jest ze Stanów Zjednoczonych. Wyróżnia się przyjemnym aromatem i orzechowym smakiem, który doskonale komponuje się z pikantnymi i słodkimi potrawami.
Mąka migdałowa pakowana jest w szczelną i solidną torebkę, w której na długo zachowuje świeżość i walory smakowe.
Więcej informacji o mące migdałowej znajduje się w naszym poradniku mąka migdałowa - właściwości.
Czym wyróżnia się nasza mąka migdałowa z USA?
Produkowana ze słodkich migdałów kalifornijskich
Mąka migdałowa wyróżnia się wyjątkowym aromatem i głębokim smakiem, który wyczuwalny jest we wszystkich potrawach. Wszystko dlatego, że przygotowana jest wysokiej jakości migdałów uprawianych w kalifornijskich sadach.
Bezglutenowa
Mąka migdałowa naturalnie pozbawiona jest glutenu. W ten sposób może być bez obaw spożywana przez osoby, które chcą wyeliminować gluten z diety, a także cierpiące na różnego typu nietolerancje pokarmowe wywołane glutenem.
Niskowęglowodanowa — dieta keto
Mąka wyróżnia się stosunkowo dużą zawartość białka i niską węglowodanów i cukru. To czyni ją atrakcyjną opcją dla osób na diecie niskowęglowodanowej. To jedna z mąk, która rekomendowana jest w diecie ketogenicznej.
Alternatywa dla mąki pszennej
Mąkę migdałową w niektórych przepisach można zamieniać w stosunku 1 do 1 z mąką pszenną. Co prawda ciasto wytworzone z mąki migdałowej jest nieco mniej pulchne i puszyste, za to wyróżnia się dodatkowym orzechowym aromatem.
Zastosowanie w kuchni
Mąka migdałowa ma wszechstronne zastosowanie w kuchni. Wykorzystywana jest m.in. do przygotowania potraw bezglutenowych i słodkich wypieków.
Mąka migdałowa może być używana jako baza do pieczywa, naleśników, babeczek, ciastek, ciast i nie tylko. Nadaje oryginalnego smaku również mięsom, potrawom z drobiu, a także owocom morza i warzywom.
Sprawdź: Mąka migdałowa - co z niej zrobić ?
Przechowywanie
Mąkę migdałową należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnym opakowaniu.
Inne opcje
Składniki
Składniki: mąka migdałowa uwaga alergen.
Produkt może zawierać: sezam, orzeszki ziemne i inne orzechy, dwutlenek siarki i gluten. Co to znaczy ?
Kraj pochodzenia: USA
Indeks glikemiczny: 15
Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków
Wartość odżywcza / 100 g
Wartość energetyczna | 2393kJ/572 kcal |
Tłuszcz | 52 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,74 g |
Węglowodany | 20,5 g |
w tym cukry | 4,2 g |
Błonnik | 12,9 g |
Białko | 20 g |
Sól | 0,04 g |
Komentarze 0