Mąka migdałowa - 1kg

  • Mąka migdałowa 1 kg Cena
  • Mąka migdałowa 1 kg Cena Gdzie kupić
Mąka migdałowa 1 kg Cena Mąka migdałowa 1 kg Cena Gdzie kupić

Mąka migdałowa - mielone blanszowane (bez skórki) migdały świeże i słodkie

- Pochodzi z USA

- Naturalnie bezglutenowe, bez konserwantów, bez siarki

Idealna do makaroników, pieczenia i do przygotowania potraw lub mleka migdałowego

- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane

Opis

Aromatyczna, bezglutenowa, niskowęglowodanowa, mąka z mielonych migdałów to doskonała  alternatywa dla mąki pszennej. Można z niej przygotowywać pyszne wypieki i słodkości.  Nada również oryginalnego smaku mięsu i rybom.

Nasza  mąka migdałowa  przygotowana ze zmielonych  migdałów importowana jest ze Stanów Zjednoczonych. Wyróżnia się przyjemnym aromatem i orzechowym smakiem,  który doskonale komponuje się z pikantnymi i słodkimi potrawami.

Mąka migdałowa pakowana  jest w szczelną i solidną torebkę, w której  na długo zachowuje świeżość i walory smakowe.

Czym wyróżnia się nasza mąka migdałowa z USA?

Produkowana ze słodkich migdałów kalifornijskich

Mąka migdałowa wyróżnia się wyjątkowym aromatem i głębokim smakiem, który wyczuwalny jest we wszystkich potrawach. Wszystko dlatego, że przygotowana jest wysokiej jakości migdałów uprawianych w kalifornijskich sadach.

Bezglutenowa

Mąka migdałowa naturalnie pozbawiona jest glutenu. W ten sposób może być bez obaw spożywana przez osoby, które chcą wyeliminować gluten z diety, a także cierpiące na różnego typu nietolerancje pokarmowe wywołane glutenem.

Niskowęglowodanowa — dieta keto 

Mąka wyróżnia się stosunkowo  dużą  zawartość białka i niską węglowodanów i cukru. To czyni ją atrakcyjną opcją dla osób na diecie niskowęglowodanowej. To jedna z mąk, która rekomendowana jest w diecie ketogenicznej.

Alternatywa dla mąki pszennej

Mąkę migdałową w niektórych przepisach można zamieniać w stosunku 1 do 1 z mąką  pszenną. Co prawda ciasto wytworzone z mąki migdałowej jest nieco mniej pulchne i puszyste,   za to wyróżnia się dodatkowym orzechowym aromatem.

Zastosowanie w kuchni 

Mąka migdałowa ma  wszechstronne zastosowanie w kuchni. Wykorzystywana jest m.in. do przygotowania potraw bezglutenowych i słodkich  wypieków. 

Mąka migdałowa może być używana jako baza do pieczywa, naleśników, babeczek, ciastek, ciast i nie tylko. Nadaje  oryginalnego smaku również mięsom, potrawom z drobiu, a także owocom morza i warzywom.

Przechowywanie

Mąkę migdałową należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnym opakowaniu. 

36,00 zł
W magazynie, dostawa 24h

Do darmowej dostawy brakuje 200,00 zł

Inne opcje

Składniki

Skład: mąka migdałowa uwaga alergen.

Produkt może zawierać: sezamorzeszki ziemne i inne orzechydwutlenek siarki i glutenCo to znaczy ?

Kraj pochodzenia: USA

Indeks glikemiczny: 15

Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków

Wartość odżywcza / 100 g

Wartość energetyczna 2393kJ/572 kcal
Tłuszcz 52 g
   w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,74 g
Węglowodany 20,5 g
   w tym cukry 4,2 g
   Błonnik 12,9 g
Białko 20 g
Sól 0,04 g

Komentarze 0

Na razie nie dodano żadnej recenzji.