Mąka z komosy ryżowej - 1kg

New product

Mąka z komosy ryżowej cena 1kg bezglutenowa Expand

- Mąka z komosy ryżowej 

- Pochodzi z Peru

- Do gotowania, pieczenia 

- Bez glutenu, bez konserwantów, bez siarki, 

- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane

- Gwarancja smaku

- Indeks glikemiczny mąki z komosy ryżowej 55

Więcej szczegółów

  • W magazynie, dostawa 24h

16,00 zł

brutto

Opis produktu

Bezglutenowa mąka z komosy ryżowej (quinoa) charakteryzuje się lekko orzechowym smakiem i aromatem. Ma kolor jasnokremowy. Mąka quinoa powstaje na skutek zmielenia surowych, nieprzetworzonych wcześniej ziaren. Jej struktura jest gruboziarnista, porównywalna do mąki pszennej. Dostarcza do organizmu wiele białka i błonnika oraz cennych składników odżywczych. 

Mąka quinoa dostępna w naszym sklepie sprowadzana jest bezpośrednio z Peru. Produkowana jest w 100% naturalny sposób, nie zawiera ulepszaczy ani żadnych dodatków. To produkt bezglutenowy. Pakowana jest w solidny woreczek foliowy zaopatrzony w zapięcie strunowe wielokrotnego użytku. W takiego typu opakowaniu mąka długo zachowuje swój smak i aromat.

Właściwości 

Mąka z quinoa wyróżnia się przede wszystkim swoją bogatą zawartością składników naturalnych. 

  • bogata w białko oraz błonnik pokarmowy;
  • stanowi cenne źródło cynku, żelaza, wapnia, witamin z grupy B;
  • fosfor zawarty w mące wspomaga utrzymanie zdrowych kości i zębów;
  • magnezu wspomaga pracę mięśni oraz układu nerwowego;
  • cynk dba o zdrowe włosy, paznokcie, skórę oraz pomaga w utrzymaniu prawidłowego widzenia.

Zastosowanie

Mąka z komosy ryżowej chętnie wykorzystywana jest w kuchni jako składnik potraw, szczególnie wegańskich i wegetariańskich. Stosuje się ją najczęściej w formie mieszanki z innymi mąkami, co pozwala wypiekom wyrosnąć. Najczęściej stosuje się proporcje, w których to mąka quinoa występuje na poziomie 20% objętości. 

  • świetnie sprawdzi się do pieczenia ciast, ciastek, babeczek;
  • dobra do naleśników oraz do wypieku tortilli, pizz i wytwarzania makaronu;
  • stanowi doskonały składnik do zapiekanek, na słodko i słono. 

Przechowywanie

Mąkę z komosy ryżowej najlepiej jest przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu w szczelnym opakowaniu.

Przeciwwskazania

Ze spożywania mąki z komosy ryżowej powinny zrezygnować osoby cierpiące na kamicę nerkową lub kamicę woreczka żółciowego. Pewną dozą ostrożności powinni również zachować alergicy.

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Mąka z komosy ryżowej - 1kg

Mąka z komosy ryżowej - 1kg

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Składniki

Skład: mąka z komosy ryżowej.

Produkt może zawierać śladowe ilości: sezamu, orzechów włoskich, pistacjowych, glutenu i innych.

Kraj pochodzenia: Peru

Indeks glikemiczny: 55

Wartość odżywcza / 100 g

Wartość energetyczna1540 kJ/368 kcal
Tłuszcz6,07 g
   w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,7 g
Węglowodany64,2 g
   w tym cukry0,1 g
   Błonnik7,0 g
Białko14,12 g
Sól0,01 g
Rozumiem

Nasza strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.