Mąka z komosy ryżowej - 1kg

  • Oczekiwanie na dostawę
  • Mąka z komosy ryżowej cena 1kg bezglutenowa
  • Mąka z komosy ryżowej cena 1kg bezglutenowa
  • Mąka z komosy ryżowej cena 1kg bezglutenowa
Mąka z komosy ryżowej cena 1kg bezglutenowa Mąka z komosy ryżowej cena 1kg bezglutenowa Mąka z komosy ryżowej cena 1kg bezglutenowa

- Mąka z komosy ryżowej 

- Pochodzi z Peru

- Naturalnie bezglutenowe, bez konserwantów, bez siarki, 

- Do gotowania, pieczenia 

- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane

Opis

Bezglutenowa mąka z komosy ryżowej (quinoa) charakteryzuje się lekko orzechowym smakiem i aromatem. Ma kolor jasnokremowy. Mąka quinoa powstaje na skutek zmielenia surowych, nieprzetworzonych wcześniej ziaren. Jej struktura jest gruboziarnista, porównywalna do mąki pszennej. Dostarcza do organizmu wiele białka i błonnika oraz cennych składników odżywczych. 

Mąka quinoa dostępna w naszym sklepie sprowadzana jest bezpośrednio z Peru. Produkowana jest w 100% naturalny sposób, nie zawiera ulepszaczy ani żadnych dodatków. To produkt bezglutenowy. Pakowana jest w solidny woreczek foliowy zaopatrzony w zapięcie strunowe wielokrotnego użytku. W takiego typu opakowaniu mąka długo zachowuje swój smak i aromat.

Właściwości 

  • mąka z quinoa wyróżnia się przede wszystkim swoją bogatą zawartością składników naturalnych;
  • jest bardzo dobrym źródłem białka;
  • charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego.

Więcej informacji o mące z komosy ryżowej znajduje się w naszym poradniku mąka z komosy ryżowej - właściwości.

Zastosowanie

Mąka z komosy ryżowej chętnie wykorzystywana jest w kuchni jako składnik potraw, szczególnie wegańskich i wegetariańskich. Stosuje się ją najczęściej w formie mieszanki z innymi mąkami, co pozwala wypiekom wyrosnąć. Najczęściej stosuje się proporcje, w których to mąka quinoa występuje na poziomie 20% objętości. 

  • świetnie sprawdzi się do pieczenia ciast, ciastek, babeczek;
  • dobra do naleśników oraz do wypieku tortilli, pizz i wytwarzania makaronu;
  • stanowi doskonały składnik do zapiekanek, na słodko i słono. 

Sprawdź: Mąka z komosy ryżowej - do czego stosować

Przechowywanie

Mąkę z komosy ryżowej najlepiej jest przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu w szczelnym opakowaniu.

Przeciwwskazania

Ze spożywania mąki z komosy ryżowej powinny zrezygnować osoby cierpiące na kamicę nerkową lub kamicę woreczka żółciowego. Pewną dozą ostrożności powinni również zachować alergicy.

20,00 zł
Oczekiwanie na dostawę

Do darmowej dostawy brakuje 250,00 zł

Inne opcje

Składniki

Składniki: mąka z komosy ryżowej.

Produkt może zawierać: sezam, orzeszki ziemne i inne orzechy, dwutlenek siarki i glutenCo to znaczy ?

Kraj pochodzenia: Peru

Indeks glikemiczny: 55

Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków

Wartość odżywcza / 100 g

Wartość energetyczna 1540 kJ/368 kcal
Tłuszcz 6,07 g
   w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g
Węglowodany 64,2 g
   w tym cukry 0,1 g
   Błonnik 7,0 g
Białko 14,12 g
Sól 0,01 g

Komentarze 0

Na razie nie dodano żadnej recenzji.