Mąka z komosy ryżowej - 1kg

  • Mąka z komosy ryżowej cena 1kg bezglutenowa
  • Mąka z komosy ryżowej cena 1kg bezglutenowa
  • Mąka z komosy ryżowej cena 1kg bezglutenowa
Mąka z komosy ryżowej cena 1kg bezglutenowa Mąka z komosy ryżowej cena 1kg bezglutenowa Mąka z komosy ryżowej cena 1kg bezglutenowa

- Mąka z komosy ryżowej 

- Pochodzi z Peru

- Naturalnie bezglutenowe, bez konserwantów, bez siarki, 

- Do gotowania, pieczenia 

- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane

Opis

Bezglutenowa mąka z komosy ryżowej (quinoa) charakteryzuje się lekko orzechowym smakiem i aromatem. Ma kolor jasnokremowy. Mąka quinoa powstaje na skutek zmielenia surowych, nieprzetworzonych wcześniej ziaren. Jej struktura jest gruboziarnista, porównywalna do mąki pszennej. Dostarcza do organizmu wiele białka i błonnika oraz cennych składników odżywczych. 

Mąka quinoa dostępna w naszym sklepie sprowadzana jest bezpośrednio z Peru. Produkowana jest w 100% naturalny sposób, nie zawiera ulepszaczy ani żadnych dodatków. To produkt bezglutenowy. Pakowana jest w solidny woreczek foliowy zaopatrzony w zapięcie strunowe wielokrotnego użytku. W takiego typu opakowaniu mąka długo zachowuje swój smak i aromat.

Właściwości 

  • mąka z quinoa wyróżnia się przede wszystkim swoją bogatą zawartością składników naturalnych;
  • jest bardzo dobrym źródłem białka;
  • charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego.

Więcej informacji o mące z komosy ryżowej znajduje się w naszym poradniku mąka z komosy ryżowej - właściwości.

Zastosowanie

Mąka z komosy ryżowej chętnie wykorzystywana jest w kuchni jako składnik potraw, szczególnie wegańskich i wegetariańskich. Stosuje się ją najczęściej w formie mieszanki z innymi mąkami, co pozwala wypiekom wyrosnąć. Najczęściej stosuje się proporcje, w których to mąka quinoa występuje na poziomie 20% objętości. 

  • świetnie sprawdzi się do pieczenia ciast, ciastek, babeczek;
  • dobra do naleśników oraz do wypieku tortilli, pizz i wytwarzania makaronu;
  • stanowi doskonały składnik do zapiekanek, na słodko i słono. 

Sprawdź: Mąka z komosy ryżowej - do czego stosować

Przechowywanie

Mąkę z komosy ryżowej najlepiej jest przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu w szczelnym opakowaniu.

Przeciwwskazania

Ze spożywania mąki z komosy ryżowej powinny zrezygnować osoby cierpiące na kamicę nerkową lub kamicę woreczka żółciowego. Pewną dozą ostrożności powinni również zachować alergicy.

20,00 zł
W magazynie, dostawa 24h

Do darmowej dostawy brakuje 250,00 zł

Inne opcje

Składniki

Składniki: mąka z komosy ryżowej.

Produkt może zawierać: sezam, orzeszki ziemne i inne orzechy, dwutlenek siarki i glutenCo to znaczy ?

Kraj pochodzenia: Peru

Indeks glikemiczny: 55

Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków

Wartość odżywcza / 100 g

Wartość energetyczna 1540 kJ/368 kcal
Tłuszcz 6,07 g
   w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g
Węglowodany 64,2 g
   w tym cukry 0,1 g
   Błonnik 7,0 g
Białko 14,12 g
Sól 0,01 g

Komentarze 0

Na razie nie dodano żadnej recenzji.