- Mąka owsiana,
- Pochodzi z Polski
- Naturalnie bezglutenowa, bez konserwantów, bez siarki,
- Do gotowania, pieczenia
- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane
Opis
Mąkę owsianą to idealne rozwiązanie dla osób na diecie bezglutenowej i cukrzycowej. Ta wyjątkowa mąka wyróżnia się naturalnym, lekko orzechowym smakiem oraz niskim indeksem glikemicznym. Doskonała do wypieków na słodko i wytrawnie, stanowi niezastąpiony składnik w Twojej kuchni.
Mąka owsiana to specyficzny typ mąki bezglutenowej, która wytwarzana jest z ziaren owsa. Stanowi bardzo wartościową alternatywę dla mąki pszennej, szczególnie dla osób na diecie cukrzycowej. Wyróżnia się niskim indeksem glikemicznym oraz brakiem glutenu. Mąka ta charakteryzuje się naturalnym, lekko orzechowym smakiem i doskonale nadaje się do różnego rodzaju wypieków, szczególnie na słodko.
W mące owsianej zawierają się wszystkie składniki, z których znany i ceniony jest owies. Znajduje się w niej białko i błonnik pokarmowy, a także wiele witamin, szczególnie z grupy B oraz witaminy D, E, K i kwas foliowy. Spożywając produkty bazujące na mące owsianej, dostarczamy organizmowi również wiele mikroelementów, w tym żelazo, fosfor, cynk, magnez i wapń.
Mąka owsiana sprzedawana w sklepie Go4taste.pl jest pakowana w szczelne worki foliowe typu doypack z praktycznym zapięciem typu struna. Dzięki temu mamy pewność, że nasza mąka przechowywana jest w hermetycznych warunkach, a po jej otwarciu możemy wielokrotnie zamykać i otwierać opakowanie bez obawy, że narażona zostanie na negatywne działanie czynników zewnętrznych.
Co wyróżnia mąkę owsianą?
Pochodzi z Polski. Mąka owsiana pochodzi od sprawdzonych polskich dostawców, co gwarantuje wysoką jakość produktu.
Nie zawiera glutenu. Jest naturalnie bezglutenowa i nie zawiera konserwantów, co czyni ją bezpieczną dla osób z nietolerancją glutenu.
Zróżnicowane zastosowanie. Idealna do gotowania i pieczenia, szczególnie do dań na słodko, takich jak muffinki, ciasteczka, gofry czy naleśniki.
Niski indeks glikemiczny. Dzięki niskiemu indeksowi glikemicznemu może być spożywana na diecie cukrzycowej, pomagając w utrzymaniu stabilnego poziomu cukru we krwi.
Zastosowanie mąki owsianej
Mąkę owsianą można stosować w kuchni na wiele sposobów. Szczególnie nadaje się jako baza i dodatek do innych rodzajów mąk. Dodaje daniom charakterystyczny orzechowy posmak oraz puszystą konsystencję. Idealnie sprawdzi się zarówno do wypieków na słodko, takich jak różnego typu ciasteczka, gofry czy naleśniki, jak i do dań wytrawnych. Można jej używać do zagęszczania sosów, zup i gulaszu. Z powodzeniem można ją mieszać z innymi mąkami bezglutenowymi, takimi jak mąka ryżowa czy różne typy mąki orzechowej.
Przechowywanie
Aby mąka owsiana nie straciła swoich właściwości, należy ją przechowywać w sterylnych warunkach. Trzymaj ją zamkniętą w pojemniku lub opakowaniu, z dala od światła słonecznego, wilgoci i ciepła.
Składniki
Składniki: mąka owsiana.
Produkt może zawierać: sezam, orzeszki ziemne i inne orzechy, dwutlenek siarki i gluten. Co to znaczy ?
Kraj pochodzenia: Polska
Indeks glikemiczny: 25
Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków
Wartość odżywcza / 100 g
Wartość energetyczna | 1642 kJ /391 kcal |
Tłuszcz | 9,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,6 g |
Węglowodany | 59,2 g |
w tym cukry | 0,8 g |
Błonnik | 6,5 g |
Białko | 14,7 g |
Sól | 0,05 g |
Komentarze 0