New product
- Mąka z orzechów laskowych
- Pochodzi z Azerbejdżanu
- 100% naturalne, bez konserwantów
- Do przygotowania ciast i deserów
- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane
Puszysta i smaczna mąka z orzechów laskowych ma delikatny aromat i smak. Mąka powstaje w wyniku drobnego mielenia orzechów laskowych. Jest produktem naturalnie bezglutenowym, dlatego z powodzeniem może być spożywana przez osoby z nietolerancją glutenu czy celiakią. Mąka z orzechów laskowych jest zdrową, słodką i pełną wartościowych składników alternatywą dla tradycyjnej mąki pszennej.
Bezglutenowa mąka z orzechów laskowych oferowana w sklepie Go4Taste.pl importowana jest z Azerbejdżanu - jednego z głównych producentów orzechów laskowych na świecie. Produkt przechowywany jest w solidnych, szczelnych opakowaniach, które dodatkowo wyposażono w praktyczne zapięcie strunowe. Dzięki temu można wielokrotnie otwierać i zamykać opakowanie. Mąka nie straci swoje walorów smakowych i wartości odżywczych.
Mąka z orzechów laskowych w wielu przypadkach z powodzeniem zastępuje w potrawach mąkę pszenną.
Mąkę z orzechów laskowych należy przechowywać w suchym miejscu w szczelnym opakowaniu. Nie powinna być narażona na wilgoć i działanie słońca.
Nie ma wielu przeciwwskazań do spożywania mąki z orzechów laskowych. Z jej spożywania muszą zrezygnować osoby uczulone na ten rodzaj orzechów.
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Skład: Mąka z orzechów laskowych.
Produkt może zawierać śladowe ilości: migdałów, sezamu, orzechów włoskich, pistacjowych i innych.
Kraj pochodzenia: Azerbejdżan
Indeks glikemiczny: 15
Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków
Wartość energetyczna | 2704 kJ/646 kcal |
Tłuszcz | 62,40 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,5 g |
Węglowodany | 17,60 g |
w tym cukry | 4,89 g |
Błonnik | 9,4 g |
Białko | 15,03 g |
Sól | 0,00 g |
Krem czekoladowy z dodatkiem maki z orzechów laskowych domowej produkcji to przepyszny dodatek do pieczywa, naleśników, gofrów czy wyjadania łyżeczką.
Jak wykorzystać mąkę ryżową w naszej kuchni? I jak przygotować z niej pyszne ciasto? Odpowiedź znajdziesz w przepisie poniżej.
Clafoutis to kwintesencja letniego deseru. Deser świetnie smakuje jeszcze lekko ciepły, gdy z owoców sączy się kwaskowy sok, ale także na zimno jest rewelacyjny.
Nasza strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.