New product
- Mąka migdałowa bardzo drobna, świeża i słodka
- Pochodzą z USA
- Bez glutenu, bez konserwantów, bez siarki,
- Idealna do makaroników, pieczenia i do przygotowania potraw lub mleka migdałowego, bez dużych cząstek
- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane
Mąka migdałowa produkowane jest ze świeżych migdałów. Słodka, zdrowa mąka migdałowa to łatwa w użyciu i wygodna forma dodawania migdałów do swoich codziennych posiłków.
Mąka migdałowa dostępne w naszym sklepie uprawiane są w USA. Mąka długo utrzymuje swoje walory smakowe, ponieważ pakowana jest w szczelne, wytrzymałe woreczki foliowe. Woreczki posiadają praktyczne zapięcie strunowe. Mąka wytwarzana jest z migdałów przygotowywanych w sposób naturalny — bez konserwantów oraz dodatku dwutlenku siarki. Mąka nie zawiera glutenu.
Mąka migdałowa stanowi zdrowy, bezglutenowy i smaczny zamiennik mąki pszennej. Stosowana jest głównie do wypieków — tortów, ciast i ciasteczek. Mąka dodawana być może również do deserów. Pasuje również do jogurtów, musli i dań wytrawnych. W diecie paleo pieczony jest z niej również chleb.
Mąka migdałowa to naturalny, zdrowy i bezglutenowy zamiennik mąki pszennej, dlatego może znaleźć się w diecie osób uczulonych na gluten.
Mąkę migdałową należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nie ma żadnych potwierdzonych naukowo przeciwwskazań odnośnie spożywania migdałów prócz wszelkich czynników alergicznych.
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Skład: mąka migdałowa.
Produkt może zawierać śladowe ilości: sezamu, orzechów włoskich, pistacjowych, glutenu i innych.
Kraj pochodzenia: USA
Indeks glikemiczny: 15
Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków
Wartość energetyczna | 2393 kJ/572 kcal |
Tłuszcz | 52 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,74 g |
Węglowodany | 20,5 g |
w tym cukry | 4,2 g |
Błonnik | 12,9 g |
Białko | 20 g |
Sól | 0,04 g |
Wapń | 248 mg |
Żelazo | 4,3 mg |
Magdalenki to puszyste i delikatne francuskie ciasteczka. Przepis na magdalenki spodoba się tym, którzy uwielbiają poranną herbatkę lub kawkę z małą słodką przekąską.
Trata brokułowa na kruchym cieście - ten przysmak powinni wypróbować wszyscy smakosze wytrawnych ciast.
Crumble z wiśniami to przepis na pyszny i łatwy deser. Crumble, czyli sezonowe owoce zapiekane pod kruszonką, to najpopularniejszy deser w Wielkiej Brytanii.
Przepis na tartę z figami i mąki migdałowej dla 4 osób, tylko 70 minut przygotowania.
Nasza strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.