Mąka migdałowa drobna - 500g

  • Oczekiwanie na dostawę
  • Migdały mielone
  • Migdały mielone
  • Migdały mielone
  • Migdały mielone
Migdały mielone Migdały mielone Migdały mielone Migdały mielone

- Mąka migdałowa bardzo drobna, świeża i słodka

- Pochodzi z USA

- Bez konserwantów, bez siarki, 

- Idealna do makaroników, pieczenia i do przygotowania potraw lub mleka migdałowego, bez dużych cząstek

- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane

Opis

Mąka migdałowa produkowane jest ze świeżych migdałów. Słodka, zdrowa mąka migdałowa to łatwa w użyciu i wygodna forma dodawania migdałów do swoich codziennych posiłków.

Mąka migdałowa dostępne w naszym sklepie uprawiane są w USA. Mąka długo utrzymuje swoje walory smakowe, ponieważ pakowana jest w szczelne, wytrzymałe woreczki foliowe. Woreczki posiadają praktyczne zapięcie strunowe. Mąka wytwarzana jest z migdałów przygotowywanych w sposób naturalny — bez konserwantów oraz dodatku dwutlenku siarki. Mąka nie zawiera glutenu.

Mąka migdałowa stanowi zdrowy, bezglutenowy i smaczny zamiennik mąki pszennej. Stosowana jest głównie do wypieków — tortów, ciast i ciasteczek. Mąka dodawana być może również do deserów. Pasuje również do jogurtów, musli i dań wytrawnych. W diecie paleo pieczony jest z niej również chleb.

Mąka migdałowa to naturalny, zdrowy i bezglutenowy zamiennik mąki pszennej, dlatego może znaleźć się w diecie osób uczulonych na gluten.

Mąka migdałowa właściwości

  • wyróżnia się, wysoką zawartością błonnika pokarmowego;
  • posiada również wysoką zawartość białka;
  • jest bardzo dobrym źródłem wapnia i żelaza;
  • niski indeks glikemiczny i zawartość wapnia czyni ją lepszą od konwencjonalnych mąk;
  • jest naturalnie bezglutenowa, dzięki czemu stanowi doskonałą alternatywę dla mąki pszennej dla osób cierpiących na celiakię lub nietolerancję pszenicy;
  • mąkę pszenną można zastąpić mąką migdałową w stosunku 1:1. Ponieważ mące migdałowej brakuje glutenu, wypieki z niej wykonane są gęstsze i bardziej płaskie niż te wykonane z produktów pszennych;
  • mąka migdałowa jest uboższa w węglowodany i bardziej odżywczo gęsta niż mąka pszenna i kokosowa. Ma również mniej kwasu fitynowego, co oznacza, że otrzymujesz więcej składników odżywczych, gdy spożywasz produkty zawierające ten kwas.

Więcej informacji o mące migdałowej znajduje się w naszym poradniku mąka migdałowa - właściwości.

Zastosowanie

  • głównie służy jako bezglutenowy zamiennik mąki pszennej, stosowana do wypieków: tortów, ciast czy ciasteczek;
  • w łatwy sposób można dodać ją do innych dań: deserów, jogurtów, musli lub dań wytrawnych.

Przechowywanie

Mąkę migdałową należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przeciwwskazania

Nie ma żadnych potwierdzonych naukowo przeciwwskazań odnośnie spożywania migdałów prócz wszelkich czynników alergicznych.

23,00 zł
Oczekiwanie na dostawę

Do darmowej dostawy brakuje 250,00 zł

Inne opcje

Składniki

Składniki: mąka migdałowa.

Produkt może zawierać: sezam, orzeszki ziemne i inne orzechy, dwutlenek siarki i glutenCo to znaczy ?

Kraj pochodzenia: USA

Indeks glikemiczny: 15

Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków

Wartość odżywcza / 100 g

Wartość energetyczna 2393 kJ/572 kcal
Tłuszcz 52 g
   w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,74 g
Węglowodany 20,5 g
   w tym cukry 4,2 g
   Błonnik 12,9 g
Białko 20 g
Sól 0,04 g
Wapń 248 mg
Żelazo 4,3 mg

Komentarze 0

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Przepisy z tym produktem