- Oczekiwanie na dostawę
- Mąka migdałowa bardzo drobna, świeża i słodka
- Pochodzi z USA
- Bez konserwantów, bez siarki,
- Idealna do makaroników, pieczenia i do przygotowania potraw lub mleka migdałowego, bez dużych cząstek
- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane
Opis
Mąka migdałowa produkowane jest ze świeżych migdałów. Słodka, zdrowa mąka migdałowa to łatwa w użyciu i wygodna forma dodawania migdałów do swoich codziennych posiłków.
Mąka migdałowa dostępne w naszym sklepie uprawiane są w USA. Mąka długo utrzymuje swoje walory smakowe, ponieważ pakowana jest w szczelne, wytrzymałe woreczki foliowe. Woreczki posiadają praktyczne zapięcie strunowe. Mąka wytwarzana jest z migdałów przygotowywanych w sposób naturalny — bez konserwantów oraz dodatku dwutlenku siarki. Mąka nie zawiera glutenu.
Mąka migdałowa stanowi zdrowy, bezglutenowy i smaczny zamiennik mąki pszennej. Stosowana jest głównie do wypieków — tortów, ciast i ciasteczek. Mąka dodawana być może również do deserów. Pasuje również do jogurtów, musli i dań wytrawnych. W diecie paleo pieczony jest z niej również chleb.
Mąka migdałowa to naturalny, zdrowy i bezglutenowy zamiennik mąki pszennej, dlatego może znaleźć się w diecie osób uczulonych na gluten.
Mąka migdałowa właściwości
- wyróżnia się, wysoką zawartością błonnika pokarmowego;
- posiada również wysoką zawartość białka;
- jest bardzo dobrym źródłem wapnia i żelaza;
- niski indeks glikemiczny i zawartość wapnia czyni ją lepszą od konwencjonalnych mąk;
- jest naturalnie bezglutenowa, dzięki czemu stanowi doskonałą alternatywę dla mąki pszennej dla osób cierpiących na celiakię lub nietolerancję pszenicy;
- mąkę pszenną można zastąpić mąką migdałową w stosunku 1:1. Ponieważ mące migdałowej brakuje glutenu, wypieki z niej wykonane są gęstsze i bardziej płaskie niż te wykonane z produktów pszennych;
- mąka migdałowa jest uboższa w węglowodany i bardziej odżywczo gęsta niż mąka pszenna i kokosowa. Ma również mniej kwasu fitynowego, co oznacza, że otrzymujesz więcej składników odżywczych, gdy spożywasz produkty zawierające ten kwas.
Więcej informacji o mące migdałowej znajduje się w naszym poradniku mąka migdałowa - właściwości.
Zastosowanie
- głównie służy jako bezglutenowy zamiennik mąki pszennej, stosowana do wypieków: tortów, ciast czy ciasteczek;
- w łatwy sposób można dodać ją do innych dań: deserów, jogurtów, musli lub dań wytrawnych.
Przechowywanie
Mąkę migdałową należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przeciwwskazania
Nie ma żadnych potwierdzonych naukowo przeciwwskazań odnośnie spożywania migdałów prócz wszelkich czynników alergicznych.
Inne opcje
Składniki
Składniki: mąka migdałowa.
Produkt może zawierać: sezam, orzeszki ziemne i inne orzechy, dwutlenek siarki i gluten. Co to znaczy ?
Kraj pochodzenia: USA
Indeks glikemiczny: 15
Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków
Wartość odżywcza / 100 g
Wartość energetyczna | 2393 kJ/572 kcal |
Tłuszcz | 52 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,74 g |
Węglowodany | 20,5 g |
w tym cukry | 4,2 g |
Błonnik | 12,9 g |
Białko | 20 g |
Sól | 0,04 g |
Wapń | 248 mg |
Żelazo | 4,3 mg |
Przepisy z tym produktem
-
Crumble z wiśniami i mąką migdałową
Crumble z wiśniami to przepis na pyszny i łatwy deser. Crumble, czyli sezonowe owoce zapiekane pod kruszonką, to najpopularniejszy deser w Wielkiej Brytanii.
-
Magdalenki z mąką migdałową oraz miodem
Magdalenki to puszyste i delikatne francuskie ciasteczka. Przepis na magdalenki spodoba się tym, którzy uwielbiają poranną herbatkę lub kawkę z małą słodką przekąską.
-
Mus czekoladowy z mąką migdałową
Puszysty, kremowy i mocno czekoladowy mus z dodatkiem mąki migdałowej. Można serwować go bez dodatków lub posypany startą czekoladą, z bitą śmietaną lub ze świeżymi owocami.
-
Tarta z brokułami i mąką migdałową
Trata brokułowa na kruchym cieście - ten przysmak powinni wypróbować wszyscy smakosze wytrawnych ciast.
-
Tarta z figami i mąką migdałową
Przepis na tartę z figami i mąki migdałowej dla 4 osób, tylko 70 minut przygotowania.
Komentarze 0