Mąka migdałowa drobna - 500g

  • -20%
  • Migdały mielone
  • Migdały mielone
  • Migdały mielone
  • Migdały mielone
Migdały mielone Migdały mielone Migdały mielone Migdały mielone

- Mąka migdałowa bardzo drobna, świeża i słodka

- Pochodzą z USA

- Bez glutenu, bez konserwantów, bez siarki, 

- Idealna do makaroników, pieczenia i do przygotowania potraw lub mleka migdałowego, bez dużych cząstek

- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane

Opis

Mąka migdałowa produkowane jest ze świeżych migdałów. Słodka, zdrowa mąka migdałowa to łatwa w użyciu i wygodna forma dodawania migdałów do swoich codziennych posiłków.

Mąka migdałowa dostępne w naszym sklepie uprawiane są w USA. Mąka długo utrzymuje swoje walory smakowe, ponieważ pakowana jest w szczelne, wytrzymałe woreczki foliowe. Woreczki posiadają praktyczne zapięcie strunowe. Mąka wytwarzana jest z migdałów przygotowywanych w sposób naturalny — bez konserwantów oraz dodatku dwutlenku siarki. Mąka nie zawiera glutenu.

Mąka migdałowa stanowi zdrowy, bezglutenowy i smaczny zamiennik mąki pszennej. Stosowana jest głównie do wypieków — tortów, ciast i ciasteczek. Mąka dodawana być może również do deserów. Pasuje również do jogurtów, musli i dań wytrawnych. W diecie paleo pieczony jest z niej również chleb.

Mąka migdałowa to naturalny, zdrowy i bezglutenowy zamiennik mąki pszennej, dlatego może znaleźć się w diecie osób uczulonych na gluten.

Mąka migdałowa właściwości

  • wyróżnia się, wysoką zawartością błonnika pokarmowego;
  • posiada również wysoką zawartość białka;
  • jest bardzo dobrym źródłem wapnia i żelaza;
  • niski indeks glikemiczny i zawartość wapnia czyni ją lepszą od konwencjonalnych mąk;
  • jest naturalnie bezglutenowa, dzięki czemu stanowi doskonałą alternatywę dla mąki pszennej dla osób cierpiących na celiakię lub nietolerancję pszenicy;
  • mąkę pszenną można zastąpić mąką migdałową w stosunku 1:1. Ponieważ mące migdałowej brakuje glutenu, wypieki z niej wykonane są gęstsze i bardziej płaskie niż te wykonane z produktów pszennych;
  • mąka migdałowa jest uboższa w węglowodany i bardziej odżywczo gęsta niż mąka pszenna i kokosowa. Ma również mniej kwasu fitynowego, co oznacza, że otrzymujesz więcej składników odżywczych, gdy spożywasz produkty zawierające ten kwas.

Zastosowanie

  • głównie służy jako bezglutenowy zamiennik mąki pszennej, stosowana do wypieków: tortów, ciast czy ciasteczek;
  • w łatwy sposób można dodać ją do innych dań: deserów, jogurtów, musli lub dań wytrawnych.

Przechowywanie

Mąkę migdałową należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przeciwwskazania

Nie ma żadnych potwierdzonych naukowo przeciwwskazań odnośnie spożywania migdałów prócz wszelkich czynników alergicznych.

23,00 zł
18,40 zł
W magazynie, dostawa 24h

Inne opcje

Do darmowej dostawy brakuje 200,00 zł

Składniki

Skład: mąka migdałowa.

Produkt może zawierać: sezam, orzeszki ziemne i inne orzechy, dwutlenek siarki i gluten.

Kraj pochodzenia: USA

Indeks glikemiczny: 15

Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków

Wartość odżywcza / 100 g

Wartość energetyczna 2393 kJ/572 kcal
Tłuszcz 52 g
   w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,74 g
Węglowodany 20,5 g
   w tym cukry 4,2 g
   Błonnik 12,9 g
Białko 20 g
Sól 0,04 g
Wapń 248 mg
Żelazo 4,3 mg

Komentarze 0

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Przepisy z tym produktem