- Oczekiwanie na dostawę
- Mąka migdałowa drobna z blanszowanych migdałów australijskich (bez skórki) migdały świeże i słodkie
- Pochodzi z Australii
- Naturalnie bezglutenowe, bez konserwantów, bez siarki
- Do gotowania, pieczenia i do przygotowania potraw lub mleka migdałowego
- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane
Opis
Pyszna mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia świeżych, słodkich australijskich migdałów. Bardzo drobno zmielone nasiona migdałowca to doskonały dodatek do smakowitych deserów, wypieków, a także potraw wytrawnych.
Migdały, które poddawane są mieleniu, pochodzą z kontrolowanych upraw zlokalizowanych w południowej części Australii wzdłuż biegu rzeki Murray, w stanie Wiktoria i Nowa Południowa Walia.
Migdały nie zawierają konserwantów, GMO, ani nie żadnych sztucznych dodatków. Wszystko dlatego, że wytwarzane są w oparciu o zaawansowaną i przyjazną środowisku technologię bez chemii i bez pasteryzacji. Wpływa to na smak australijskich mielonych migdałów, w których zawarte jest znacznie więcej słodyczy niż w wyrobach innych producentów.
Przed zmieleniem na konsystencję mąki, świeże migdały poddawane zostają procesowi blanszowania w celu usunięcia zewnętrznej skórki. W ten sposób mielone migdały australijskie wyróżniają się naturalnym orzechowym posmakiem i aromatem oraz delikatną strukturą.
Właściwości
- wyróżniają się wysoką zawartością błonnika pokarmowego;
- posiadają również wysoką zawartość białka.
Więcej informacji o mące migdałowej znajduje się w naszym poradniku mąka migdałowa - właściwości.
Zastosowanie w kuchni
Mielone migdały z Australii można wykorzystać w kuchni na wiele sposobów - zarówno do dań pikantnych, jak i słodkich. Nadadzą orzechowego aromatu deserom jogurtom czy musli. Stanowią doskonały zamiennik mąki pszennej w przepisach na słodkie wypieki.
Drobna konsystencja mielonych migdałów sprawia, że idealnie nadają się do kruchego ciasta i lżejszych ciast.
Przechowywanie
Mąkę migdałową należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przeciwwskazania
Nie ma żadnych potwierdzonych naukowo przeciwwskazań odnośnie spożywania migdałów prócz wszelkich czynników alergicznych.
Inne opcje
Składniki
Składniki: mąka migdałowa.
Produkt może zawierać: sezam, orzeszki ziemne i inne orzechy, dwutlenek siarki i gluten. Co to znaczy ?
Kraj pochodzenia: Australia
Indeks glikemiczny: 15
Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków
Wartość odżywcza / 100 g
Wartość energetyczna | 2393 kJ/572 kcal |
Tłuszcz | 52 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,7 g |
Węglowodany | 20,5 g |
w tym cukry | 4,2 g |
Błonnik | 12,9 g |
Białko | 20 g |
Sól | 0,04 g |
Komentarze 0