Mąka migdałowa mielone blanszowane migdały - 1kg

New product

Obniżka! Migdały mielone Expand

- Mąka migdałowa - mielone blanszowane (bez skórki) migdały świeże i słodkie

- Pochodzi z Izraela

- Do gotowania, pieczenia i do przygotowania potraw lub mleka migdałowego

- Bez glutenu, bez konserwantów, bez siarki, 

- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane

- Gwarancja smaku

- Indeks glikemiczny migdałów 15

Więcej szczegółów

  • W magazynie, dostawa 24h

39,60 zł

brutto

45,00 zł brutto

-12%

Opis produktu

Mąka migdałowa produkowane jest ze świeżych blanszowanych migdałów. Słodka, zdrowa mąka migdałowa to łatwa w użyciu i wygodna forma dodawania migdałów do swoich codziennych posiłków.

Mielone blanszowane migdały dostępne w naszym sklepie uprawiane są w Izraela. Mąka długo utrzymuje swoje walory smakowe, ponieważ pakowana jest w szczelne, wytrzymałe woreczki foliowe. Woreczki posiadają praktyczne zapięcie strunowe. Mąka wytwarzana jest z migdałów przygotowywanych w sposób naturalny — bez konserwantów oraz dodatku dwutlenku siarki. Mąka nie zawiera glutenu.

Mąka migdałowa stanowi zdrowy, bezglutenowy i smaczny zamiennik mąki pszennej. Stosowana jest głównie do wypieków — tortów, ciast i ciasteczek. Mąka dodawana być może również do deserów. Pasuje również do jogurtów, musli i dań wytrawnych. W diecie paleo pieczony jest z niej również chleb.

Migdały w swoim składzie zawierają aż 20% białka. Mielone migdały zawierają również wiele potasu, który reguluje ciśnienie krwi i pozytywnie wpływa na pracę serca. Migdały to również źródło witaminy E, zwanej witaminą młodości. Zawierają one kwas foliowy potrzebny kobietom przed i w czasie ciąży.

Mąka migdałowa to naturalny, zdrowy i bezglutenowy zamiennik mąki pszennej, dlatego może znaleźć się w diecie osób uczulonych na gluten.

Mąka migdałowa właściwości

  • dzięki zawartości witaminy E zmniejsza ryzyko rozwoju chorób serca i poprawia krążenie oraz obniża ciśnienie krwi, ta sama witamina utrudnia cholesterolowi zaleganie w żyłach, zapobiega powstawaniu zakrzepów;
  • nienasycone kwasy tłuszczowe, które się w nich znajdują, wspomagają odchudzanie – hamuje łaknienie;
  • witamina B2 i wysoka ilość pierwiastków mineralnych (głównie potasu) sprawiają, że jest polecana dla kobiet w ciąży przy nudnościach, zgadze czy problemach żołądkowych.
  • zapobiegają uszkodzeniom spowodowanym przez szkodliwe cząsteczki zwane wolnymi rodnikami, które przyspieszają proces starzenia się i zwiększają ryzyko wystąpienia chorób serca i nowotworów.
  • mąka migdałowa może być lepsza niż konwencjonalne mąki do cukru we krwi, ponieważ ma niski indeks glikemiczny i jest bogata w magnez.
  • jest naturalnie bezglutenowa, dzięki czemu stanowi doskonałą alternatywę dla mąki pszennej dla osób cierpiących na celiakię lub nietolerancję pszenicy.
  • składniki odżywcze zawarte w mące migdałowej mogą pomóc obniżyć poziom cholesterolu LDL i obniżyć ciśnienie krwi. Obecne wyniki są mieszane i konieczne są dalsze badania, zanim powstanie konkretny związek.
  • mąkę migdałową można zastąpić mąkę pszenną w stosunku 1:1. Ponieważ mące migdałowej brakuje glutenu, wypieki z niej wykonane są gęstsze i bardziej płaskie niż te wykonane z produktów pszennych.
  • mąka migdałowa jest uboższa w węglowodany i bardziej odżywczo gęsta niż mąka pszenna i kokosowa. Ma również mniej kwasu fitynowego, co oznacza, że otrzymujesz więcej składników odżywczych, gdy spożywasz produkty zawierające ten kwas.

Mąka migdałowa zastosowanie

  • głównie służy jako bezglutenowy zamiennik mąki pszennej, stosowana do wypieków: tortów, ciast czy ciasteczek;
  • w łatwy sposób można dodać ją do innych dań: deserów, jogurtów, musli lub dań wytrawnych.

Przechowywanie

Mąkę migdałową należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przeciwwskazania

Nie ma żadnych potwierdzonych naukowo przeciwwskazań odnośnie spożywania migdałów prócz wszelkich czynników alergicznych.

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Składniki

Skład: mąka migdałowa uwaga alergen.

Produkt może zawierać śladowe ilości: sezamu, orzechów włoskich, pistacjowych,glutenu i innych.

Wartość odżywcza / 100 g

Wartość energetyczna2393 kJ/572 kcal
Tłuszcz52 g
   w tym kwasy tłuszczowe nasycone4,74 g
Węglowodany20,5 g
   w tym cukry4,2 g
   Błonnik12,9 g
Białko20 g
Sól0,04 g
Rozumiem

Nasza strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.