Mąka jaglana - 1kg

  • Mąka jaglana
  • Mąka jaglana
  • Mąka jaglana
Mąka jaglana Mąka jaglana Mąka jaglana

- Mąka jaglana

- Pochodzi z polskich pól 

- Naturalnie bezglutenowe, bez konserwantów, bez siarki, bez glifosatu

- Do gotowania, pieczenia 

- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane

Opis

Mąka jaglana to produkt uzyskiwany poprzez zmielenie kaszy jaglanej, wytwarzanej z ziaren prosa. Ten produkt jest znany już od czasów neolitu. Obecnie nie cieszy się aż takim zainteresowaniem, a szkoda, bo to bardzo pożywny i zdrowy rodzaj mąki. Można jej użyć również do wypieku chleba.

Sprawdź: Mąka jaglana - jak stosować

Właściwości

Mąka jaglana, która dostępna jest w sklepie Go4taste.pl, posiada cenne wartości odżywcze:

  • jest źródłem błonnika pokarmowego;
  • mąka jaglana powstaje z kaszy, która jako jedyna ma właściwości zasadotwórcze, dzięki czemu jest idealna w diecie odkwaszającej. Koniecznie należy je stosować w przypadku chęci przejścia detoksu organizmu.

Mąka jaglana w swoim składzie nie powinna mieć żadnych dodatków. Aby upewnić się co do jej właściwości, konieczne jest zdecydowanie się na produkt pochodzący z pewnego źródła, bez żadnych dodatków. W naszym sklepie oferujemy mąkę jaglaną wysokiej jakości, przechowywaną w szczelnym opakowaniu, dzięki czemu każdy może cieszyć się jej smakiem na dłużej.

Więcej informacji o mące jaglanej znajduje się w naszym poradniku mąka jaglana - właściwości.

8,00 zł
W magazynie, dostawa 24h

Do darmowej dostawy brakuje 250,00 zł

Inne opcje

Składniki

Składniki: mąka jaglana.

Produkt może zawierać: sezam, orzeszki ziemne i inne orzechy, dwutlenek siarki i glutenCo to znaczy ?

Kraj pochodzenia: Polska

Indeks glikemiczny: 71

Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków

Wartość odżywcza / 100 g

Wartość energetyczna 1449 kJ/346 kcal
Tłuszcz 2,9 g
   w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany 71,6 g
   w tym cukry 0,1 g
   Błonnik 3,2 g
Białko 10,5 g
Sól 0,01 g

Komentarze 0

Na razie nie dodano żadnej recenzji.