- Mąka z orzechów nerkowca
- Pochodzą z Burkina Faso
- 100% naturalne, jasny kolor
- Do bezpośredniej konsumpcji lub do przygotowania potraw lub mleka
- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane
Opis
Pyszna, bezglutenowa mąka z nerkowców jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnej mąki pszennej. Szczególnie dla tych, którzy chcą usunąć gluten ze swoich ulubionych przepisów. Oprócz wybornego smaku dostarcza również wiele cennych składników odżywczych.
Mąka z orzechów nerkowca powstaje w wyniku drobnego mielenia specjalnie wyselekcjonowanych orzechów. Zawiera tylko mielone orzechy nerkowca, bez żadnych dodatków ani ulepszaczy. Pakowana jest w szczelne i wytrzymałe woreczki typu doypack zaopatrzone w praktyczne zapięcie strunowe. W takich warunkach mąka zachowuje przez długi czas świeżość, smak i aromat.
Właściwości
- jest bardzo dobrym źródłem białka;
- zawiera magnez, fosfor i potas.
Więcej informacji o orzechach nerkowca znajduje się w naszym poradniku orzechy nerkowca - właściwości.
Zastosowanie
Mąka z orzechów nerkowca może być stosowana do przygotowywania wielu potraw, a także do wypieków. Mąka z nerkowców zawiera sporą ilość skrobi, która jest doskonałym środkiem zagęszczającym do kremowych sosów, zup, potraw i koktajli. W pieczeniu może być stosowana jako alternatywa dla mąki pszennej do przygotowania deserów, ciastek, ciastek i ciast.
Sprawdź: Mąka z orzechów nerkowca - jak ją stosować?
Przechowywanie
Mąkę z orzechów nerkowca należy przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, najlepiej w szczelnym pojemniku. Chronić przed słońcem
Przeciwwskazania.
Osoby uczulone na orzechy nerkowca powinny wykluczyć ten rodzaj mąki ze swojej diety. Poza tym nie ma innych przeciwwskazań związanych z jedzeniem mąki z orzechów nerkowca.
Inne opcje
Składniki
Składniki: orzechy nerkowca.
Produkt może zawierać: sezam, orzeszki ziemne i inne orzechy, dwutlenek siarki i gluten. Co to znaczy ?
Kraj pochodzenia: Burkina Faso
Indeks glikemiczny: 15
Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków
Wartość odżywcza / 100 g
Wartość energetyczna | 2403kJ/574 kcal |
Tłuszcz | 46,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 9,2 g |
Węglowodany | 32,7 g |
w tym cukry | 5,0 g |
Błonnik | 0,0 g |
Białko | 15,2 g |
Sól | 0,0 g |
Magnez | 260 mg |
Fosfor | 490 mg |
Potas | 565 mg |
Komentarze 0