Mąka z orzechów nerkowca - 500g

New product

Mąka z orzechów nerkowca - 500g Expand

- Mąka z orzechów nerkowca 

- Pochodzą z Wietnamu

- Do bezpośredniej konsumpcji lub do przygotowania potraw lub mleka

- 100% naturalne, jasny kolor, bez zniekształceń powierzchni 

- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane

- Gwarancja smaku

- Indeks glikemiczny orzechów nerkowca 15

Więcej szczegółów

  • W magazynie, dostawa 24h

19,00 zł

brutto

Opis produktu

Pyszna, bezglutenowa mąka z nerkowców jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnej mąki pszennej. Szczególnie dla tych, którzy chcą usunąć gluten ze swoich ulubionych przepisów. Oprócz wybornego smaku dostarcza również wiele cennych składników odżywczych.

Mąka z orzechów nerkowca powstaje w wyniku drobnego mielenia specjalnie wyselekcjonowanych orzechów. Zawiera tylko mielone orzechy nerkowca, bez żadnych dodatków ani ulepszaczy. Mąka importowana jest z Wietnamu. Pakowana jest w szczelne i wytrzymałe woreczki typu doypack zaopatrzone w praktyczne zapięcie strunowe. W takich warunkach mąka zachowuje przez długi czas świeżość, smak i aromat.

Właściwości

Mąka z orzechów jest cennym składnikiem diety. Dostarcza błonnika, białka, tłuszczu, minerałów i witamin.

  • Zawartość magnezu i miedzi w orzechach nerkowca wpływa pozytywnie na zdrowie kości i stawów. Miedź pomaga zachować elastyczność kości i stawów poprzez syntezę kolagenu i elastyny.

  • Magnez zawarty orzechach nerkowca powoduje również rozluźnienie naczyń krwionośnych i mięśni.

  • Miedź zawarta w orzechach nerkowca pomaga w wytwarzaniu różnych enzymów zaangażowanych w tworzenie hemoglobiny i kolagenu. 

Zastosowanie

Mąka z orzechów nerkowca może być stosowana do przygotowywania wielu potraw, a także do wypieków. Mąka z nerkowców zawiera sporą ilość skrobi, która jest doskonałym środkiem zagęszczającym do kremowych sosów, zup, potraw i koktajli. W pieczeniu może być stosowana jako alternatywa dla mąki pszennej do przygotowania deserów, ciastek, ciastek i ciast.

Przechowywanie

Mąkę z orzechów nerkowca należy przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, najlepiej w szczelnym pojemniku. Chronić przed słońcem

Przeciwwskazania.

Osoby uczulone na orzechy nerkowca powinny wykluczyć ten rodzaj mąki ze swojej diety. Poza tym nie ma innych przeciwwskazań związanych z jedzeniem mąki z orzechów nerkowca.

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Mąka z orzechów nerkowca - 500g

Mąka z orzechów nerkowca - 500g

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Składniki

Skład: orzechy nerkowca.

Produkt może zawierać śladowe ilości: migdałów, sezamu, orzechów włoskich, pistacjowych, glutenu i innych.

Kraj pochodzenia: Burkina Faso

Indeks glikemiczny: 15

Wartość odżywcza / 100 g

Wartość energetyczna2403kJ/574 kcal
Tłuszcz46,4 g
   w tym kwasy tłuszczowe nasycone9,2 g
Węglowodany32,7 g
   w tym cukry5,0 g
   Błonnik0,0 g
Białko15,2 g
Sól0,0 g
Rozumiem

Nasza strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.