New product
- Mąka z orzechów nerkowca
- Pochodzą z Wietnamu
- Do bezpośredniej konsumpcji lub do przygotowania potraw lub mleka
- 100% naturalne, jasny kolor, bez zniekształceń powierzchni
- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane
- Gwarancja smaku
- Indeks glikemiczny orzechów nerkowca 15
Pyszna, bezglutenowa mąka z nerkowców jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnej mąki pszennej. Szczególnie dla tych, którzy chcą usunąć gluten ze swoich ulubionych przepisów. Oprócz wybornego smaku dostarcza również wiele cennych składników odżywczych.
Mąka z orzechów nerkowca powstaje w wyniku drobnego mielenia specjalnie wyselekcjonowanych orzechów. Zawiera tylko mielone orzechy nerkowca, bez żadnych dodatków ani ulepszaczy. Mąka importowana jest z Wietnamu. Pakowana jest w szczelne i wytrzymałe woreczki typu doypack zaopatrzone w praktyczne zapięcie strunowe. W takich warunkach mąka zachowuje przez długi czas świeżość, smak i aromat.
Mąka z orzechów jest cennym składnikiem diety. Dostarcza błonnika, białka, tłuszczu, minerałów i witamin.
Zawartość magnezu i miedzi w orzechach nerkowca wpływa pozytywnie na zdrowie kości i stawów. Miedź pomaga zachować elastyczność kości i stawów poprzez syntezę kolagenu i elastyny.
Magnez zawarty orzechach nerkowca powoduje również rozluźnienie naczyń krwionośnych i mięśni.
Miedź zawarta w orzechach nerkowca pomaga w wytwarzaniu różnych enzymów zaangażowanych w tworzenie hemoglobiny i kolagenu.
Mąka z orzechów nerkowca może być stosowana do przygotowywania wielu potraw, a także do wypieków. Mąka z nerkowców zawiera sporą ilość skrobi, która jest doskonałym środkiem zagęszczającym do kremowych sosów, zup, potraw i koktajli. W pieczeniu może być stosowana jako alternatywa dla mąki pszennej do przygotowania deserów, ciastek, ciastek i ciast.
Mąkę z orzechów nerkowca należy przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, najlepiej w szczelnym pojemniku. Chronić przed słońcem
Osoby uczulone na orzechy nerkowca powinny wykluczyć ten rodzaj mąki ze swojej diety. Poza tym nie ma innych przeciwwskazań związanych z jedzeniem mąki z orzechów nerkowca.
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Skład: orzechy nerkowca.
Produkt może zawierać śladowe ilości: migdałów, sezamu, orzechów włoskich, pistacjowych, glutenu i innych.
Kraj pochodzenia: Burkina Faso
Indeks glikemiczny: 15
Wartość energetyczna | 2403kJ/574 kcal |
Tłuszcz | 46,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 9,2 g |
Węglowodany | 32,7 g |
w tym cukry | 5,0 g |
Błonnik | 0,0 g |
Białko | 15,2 g |
Sól | 0,0 g |
Nasza strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.