• Ciasto z mąki ryżowej

    Jak wykorzystać mąkę ryżową w naszej kuchni? I jak przygotować z niej pyszne ciasto? Odpowiedź znajdziesz w przepisie poniżej.

    Składniki

    Porcja: 6 osób

    • - 150 g maki ryżowej
    • - 120 g mąki z orzechów laskowych lub migdałów
    • - 120 g cukru
    • - 2 całe jajka
    • - 1 łyżka proszku do pieczenia
    • - 120 g masła

    Przygotowanie

    Czas

    Poziom trudności: Łatwe 
    Przygotowanie: 20 minut
    Pieczenie: 30 minut
    Całkowity czas: 50 minut

    Etapy przygotowania

    Etap 1

    Wsypać proszek do pieczenia do mąki ryżowej. Wymieszać. Dodać mąkę z orzechów laskowych lub migdałów. 

    Etap 2

    Utrzeć masło z cukrem. Dodać jajka i resztę składników. 

    Etap 3

    Przelać masę do formy. 

    Etap 4

    Piec przez 30 minut w temperaturze 180°C (termostat 6).

    Źródło przepisu

    https://www.marmiton.org/recettes/recette_gateau-a-la-farine-de-riz-le-dubessay_334935.aspx

    Polecane produkty

    Dodaj wszystkie produkty do koszyka

Wróć