Jak wykorzystać mąkę ryżową w naszej kuchni? I jak przygotować z niej pyszne ciasto? Odpowiedź znajdziesz w przepisie poniżej.
Składniki
Porcja: 6 osób
- - 150 g maki ryżowej
- - 120 g mąki z orzechów laskowych lub migdałów
- - 120 g cukru
- - 2 całe jajka
- - 1 łyżka proszku do pieczenia
- - 120 g masła
Przygotowanie
Czas
Poziom trudności: Łatwe
Przygotowanie: 20 minut
Pieczenie: 30 minut
Całkowity czas: 50 minut
Etapy przygotowania
Etap 1
Wsypać proszek do pieczenia do mąki ryżowej. Wymieszać. Dodać mąkę z orzechów laskowych lub migdałów.
Etap 2
Utrzeć masło z cukrem. Dodać jajka i resztę składników.
Etap 3
Przelać masę do formy.
Etap 4
Piec przez 30 minut w temperaturze 180°C (termostat 6).
Źródło przepisu
https://www.marmiton.org/recettes/recette_gateau-a-la-farine-de-riz-le-dubessay_334935.aspx
Polecane produkty
Dodaj wszystkie produkty do koszyka