• Hummus z mąką migdałową

    Hummus z mąką migdałową to ciekawa alternatywa dla tradycyjnego hummusu z tahini. Podawaj z tostami, kawałkami bagietki, pitą lub świeżymi warzywami, aby uzyskać zdrową, pożywną przekąskę.

    Składniki

    porcja: 1 miseczka

    • - 4 ząbki czosnku
    • - ¼ filiżanki świeżej kolendry
    • - 1 puszka ciecierzycy
    • - 1 łyżka stołowa kminu rzymskiego
    • - ½ filiżanki mąki migdałowej drobnej
    • - sok z 1 cytryny
    • - ¼ filiżanki płynu z puszki ciecierzycy
    • - 2-4 łyżki stołowe oliwy z oliwek
    • - sól i pieprz do smaku

    Przygotowanie

    Czas

    Poziom trudności: Łatwe 
    Przygotowanie: 15 minut 
    Całkowity czas: 15 minut

    Etapy przygotowania

    Etap 1

    Włóż czosnek, kolendrę, ciecierzycę, przyprawy, mąkę migdałową i sok z cytryny do robota kuchennego. Miksuj, aż składniki zostaną grubo zmielone.

    Etap 2

    Ustaw mikser na wyższe obroty i mieszaj, wlewając powoli płyn z puszki po ciecierzycy i oliwę z oliwek. Miksuj do momentu, aż mieszanina będzie miała gładką i kremową konsystencję.

    Etap 3

    Dodaj sól i pieprz do smaku. Podawaj z warzywami, krakersami lub pitą.

    Źródło przepisu

    https://recipes.bdingredients.com/almond-flour-chickpea-hummus/

    Polecane produkty

    Dodaj wszystkie produkty do koszyka

Wróć