Migdały blanszowane kalifornijskie - 1kg

New product

Obniżka! Migdały blanszowane cena 1kg Expand

- Migdały blanszowane świeże i słodkie

- Pochodzą z Kalifornii USA

- Do bezpośredniej konsumpcji lub do przygotowania potraw lub mleka migdałowego

- Bez glutenu, bez konserwantów, bez siarki, 

- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane

- Gwarancja smaku

- Indeks glikemiczny migdałów 15

Więcej szczegółów

  • W magazynie, dostawa 24h

38,25 zł

brutto

45,00 zł

-15%

Opis produktu

Migdały blanszowane to świeże i smaczne migdały o jasnej skórce. Blanszowanie, czyli tzw. obgotowanie, jest świetnym sposobem na przedłużenie ich trwałości. Są bez skórki.

Migdały kalifornijskie blanszowane dostępne w naszym sklepie pochodzą z USA. Pakowane są w praktyczne i wytrzymałe woreczki, które posiadają szczelne zapięcie strunowe. Migdały blanszowane wytwarzane są w sposób naturalny — nie zawierają konserwantów w tym dwutlenku siarki. Migdały są produktem bezglutenowym.

Migdały doskonale smakują solo, konsumowane bezpośrednio z opakowania. Sprawdzają się również jako zdrowy i smaczny dodatek do śniadań, jogurtów, deserów oraz dań wytrawnych.

Migdały są jedynymi z najbardziej wartościowych produktów. Ich indeks glikemiczny wynosi jedynie 15. Są cennym źródłem białka i wapnia. Migdały zawierają także witaminę E, która poprawia wygląd skóry, a także wpływa pozytywnie na pracę mózgu. Zawierają również cynk, który chroni komórki mózgu przed uszkodzeniami. Migdały wpływają bardzo pozytywnie na pracę serca.

Migdały blanszowane, które dostępne są w naszym sklepie, pochodzą ze sprawdzonych, certyfikowanych upraw. Dlatego są gwarancją dostarczenia całej rodzinie pozytywnych wartości odżywczych.

Migdały blanszowane właściwości

  • dzięki zawartości witaminy E zmniejszają ryzyko rozwoju chorób serca i poprawiają krążenie oraz obniżają ciśnienie krwi, ta sama witamina sprawia, że utrudniają cholesterolowi zaleganie w żyłach, zapobiegają powstawaniu zakrzepów;
  • nienasycone kwasy tłuszczowe, które się w nich znajdują, wspomagają odchudzanie – hamują łaknienie;
  • witamina B2 i wysoka ilość pierwiastków mineralnych (głównie potasu) sprawiają, że są polecane dla kobiet w ciąży przy nudnościach, zgadze czy problemach żołądkowych.
  • Dowiedz się więcej o właściwościach migdałów

Zastosowanie

  • migdały spożywa się głównie jako przekąskę;
  • można je dodawać do deserów, sałatek czy płatków śniadaniowych;
  • często stosowane są jako dodatek do różnorakich dań w kuchni, do ryb czy do mięsa.

Przechowywanie

Migdały kalifornijskie blanszowane należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przeciwwskazania

Nie ma żadnych potwierdzonych naukowo przeciwwskazań odnośnie spożywania migdałów kalifornijskich blanszowanych prócz wszelkich czynników alergicznych.

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Migdały blanszowane kalifornijskie - 1kg

Migdały blanszowane kalifornijskie - 1kg

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Składniki

Skład: migdały.

Produkt może zawierać śladowe ilości: migdałów, sezamu, orzechów włoskich, pistacjowych, glutenu i innych.

Kraj pochodzenia: USA

Indeks glikemiczny: 15

Wartość odżywcza / 100 g

Wartość energetyczna2466 kJ/590 kcal
Tłuszcz52,52 g
   w tym kwasy tłuszczowe nasycone3,95 g
Węglowodany18,67 g
   w tym cukry4,63 g
   Błonnik9,90 g
Białko21,40 g
Sól0,02 g
Rozumiem

Nasza strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.