- Migdały blanszowane prażone solone
- Pochodzą z Kalifornii USA
- Bez konserwantów, bez siarki, niepasteryzowane
- Do bezpośredniej konsumpcji
- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane
Opis
Chrupiące i pyszne prażone migdały blanszowane o naturalnie słodkim, orzechowym smaku z odrobiną soli stanowią wyśmienitą na przekąskę w ciągu dnia. Migdały prażone oprócz wyjątkowego smaku zawierają również wiele cennych składników odżywczych.
Prażone i blanszowane migdały, które oferujemy w sklepie Go4taste.pl, importowane są w USA (Kalifornia). Migdały nie zawierają konserwantów ani innych ulepszaczy. Migdały zostały poddane procesowi blanszowania, w wyniku którego usunięto ciemną, gorzką skórkę. W dalszej kolejności migdały poddane zostały obróbce cieplnej i doprawione lekko solą. Uzyskana w efekcie przekąska urzeka interesującym połączeniem smaków. Migdały można chrupać z przyjemnością.
Produkt pakowany jest w szczelne torebki foliowe typu doypack, w którym migdały zachowują swoją świeżość i walory smakowe.
A może wolisz prażone migdały bez soli?
W naszym sklepie znajdziesz różne warianty migdałów w dobrych cenach:
- migdały kalifornijskie łuskane,
- migdały blanszowane,
- migdały w czekoladzie dla fanów słodkich wariantów.
Nie wiesz, które migdały wybrać ? Sprawdź nasz poradnik: Które migdały wybrać ?
Jakie właściwości mają prażone migdały solone?
Prażone i blanszowane migdały nadal zachowują wiele cennych składników odżywczych.
- wyróżniają się wysoką zawartością błonnika pokarmowego;
- posiadają również wysoka zawartość białka;
- zawierają dużo nienasyconych kwasów tłuszczowych, które pomagają w odchudzaniu i hamują łaknienie.
Więcej informacji o migdałach znajduje się w naszym poradniku Jakie właściwości mają migdały?.
Zastosowanie w kuchni i jako przekąska
Migdały blanszowane solone, to przede wszystkim doskonała przekąska, którą najlepiej jest jeść solo, prosto z opakowania. Doskonale nadają się do chrupania, na co dzień. Stanowią zdrowszą alternatywę dla tradycyjnych przekąsek. Można je również dodać do sałatek w także urozmaicić nimi dania pikantne.
Jak przechowywać prażone migdały blanszowane?
Migdały prażone solone należy przede wszystkim przechowywać w zamkniętym, szczelnym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu.
Kto nie powinien jeść solonych migdałów prażonych? Przeciwwskazania
Przeciwwskazaniami do jedzenia migdałów solonych jest uczulenie, alergia na pestki migdałowca. Poza tym nie ma potwierdzonych innych przeciwwskazań do jedzenia tego produktu.
Inne opcje
Składniki
Składniki: Migdały, olej rzepakowy, sól.
Produkt może zawierać: sezam, orzeszki ziemne i inne orzechy, dwutlenek siarki i gluten. Co to znaczy ?
Kraj pochodzenia: USA
Indeks glikemiczny: 15
Około 100-105 sztuk na 100 gram.
Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków
Wartość odżywcza / 100 g
| Wartość energetyczna | 2492 kJ / 595 kcal |
| Tłuszcz | 52,1 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,0 g |
| Węglowodany | 10,3 g |
| w tym cukry | 4,9 g |
| Błonnik | 0,0 g |
| Białko | 21,1 g |
| Sól | 1 g |

Komentarze 0