- Płatki migdałowe świeże i słodkie, grubość 1-1,2 mm
- Pochodzą z USA
- Bez konserwantów, bez siarki
- Do bezpośredniej konsumpcji lub do przygotowania ciast i deserów, idealne do musli, chrupkie
- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane
Opis
Główne korzyści naszych płatków migdałowych
Płatki migdałowe najwyższej jakości pochodzą z USA. Jest to propozycja zdrowej przekąski, która podbije serce każdego. Charakterystyka tego produktu to orzechowy smak, dzięki któremu płatki migdałowe wykorzystać można na wiele sposobów, nie tylko do pieczenia, ale także jako przekąska.
Nie wiesz, które migdały wybrać ? Sprawdź nasz poradnik: Które migdały wybrać ?
Właściwości
Płatki migdałowe, które dostępne są w sklepie Go4taste.pl, posiadają cenne wartości odżywcze:
- wyróżniają się wysoką zawartością błonnika pokarmowego;
- posiadają wysoką zawartość białka;
Więcej informacji o płatkach migdałowych znajduje się w naszym poradniku migdały blanszowane - właściwości.
Wprowadzenie
Migdały to jadalne nasiona Prunus dulcis, zwane częściej drzewem migdałowym. Pochodzą z Bliskiego Wschodu, ale Stany Zjednoczone są obecnie ich największym producentem na świecie. Migdały, które można kupić w sklepach, zwykle mają zdjętą skorupkę, odsłaniając jadalne jądro w środku. Są sprzedawane na surowo lub pieczone. W naszym sklepie są dostępne także w wygodnej formie płatków.
Historia i ciekawostki
Migdałowiec jest gatunkiem drzewa rodzimego dla Iranu i okolicznych krajów, ale powszechnie uprawianego także w innych miejscach. W starożytności rozprzestrzenił się on wzdłuż wybrzeży Morza Śródziemnego do północnej Afryki i południowej Europy, a ostatnio został przetransportowany do innych części świata, w szczególności do Kalifornii w Stanach Zjednoczonych. Dzika forma udomowionych migdałów rośnie w częściach Lewantu.
Zastosowanie w kuchni
Płatki migdałów są świetne jako dekoracja słodkich wypieków, a także wygodny dodatek do dań mięsnych, takich jak pstrąg w płatkach migdałów. Oczywiście można je również potraktować jako przekąskę. Nie różnią się pod względem smaku niczym od migdałów blanszowanych, zachowują ten sam kremowy smak. Tak naprawdę pokrojenie na plasterki tylko intensyfikuje smak migdałów. Należy wybierać takie, które nie są wzbogacane konserwantami.
Przeciwwskazania
Nie istnieją żadne znane przeciwwskazania dotyczące spożywania płatków migdałowych. Powinny z nich zrezygnować jedynie osoby z potwierdzoną alergią.
Przechowywanie
Płatki migdałowe należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Trzeba pamiętać także o tym, że ich przydatność do spożycia jest krótsza niż w przypadku całych migdałów.
Inne opcje
Składniki
Składniki: płatki migdałowe.
Produkt może zawierać: sezam, orzeszki ziemne i inne orzechy, dwutlenek siarki i gluten. Co to znaczy ?
Kraj pochodzenia: USA
Indeks glikemiczny: 15
Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków
Wartość odżywcza / 100 g
Wartość energetyczna | 2489 kJ/602 kcal |
Tłuszcz | 50,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,9 g |
Węglowodany | 9,5 g |
w tym cukry | 5 g |
Błonnik | 10,4 g |
Białko | 21,9 g |
Sól | 0,07 g |
Przepisy z tym produktem
-
Napój migdałowy (mleko migdałowe)
Jak samemu zrobić domowe mleko migdałowe, 100% naturalne mleko roślinne bez zbędnych dodatków i zachowując najwięcej naturalnych właściwości migdałów.
-
Risotto na słodko z migdałami i rodzynkami
Jak zrobić risotto wegetariańskie, risotto na słodko? Oto przepis z migdałami i rodzynkami, bez mleka. Dobry pomysł na małe śniadanie w niecałe 20 minut.
-
Prosta tarta migdałowa
Migdały są smaczne i zdrowe. Oto przepis na prostą tartę z płatkami migdałowymi. Tarta jest słodka, chrupiąca i gotowa w 45 minut.
-
Bezy z płatkami migdałowymi
Beza to bardzo słodki wypiek, którego podstawowymi składnikami są białka i cukier. Prezentujemy ten klasyczny smak przełamany płatkami migdałowymi.
-
Ciasteczka z masłem orzechowym i płatkami migdałowymi
Robi się je błyskawicznie i są świetnym pomysłem do popołudniowej kawki albo jako słodka przekąska do pracy.
-
Łosoś w sosie śmietanowo – musztardowym z prażonymi płatkami migdałowymi
Ryba nie musi być nudna. Oto przepis na szybkie i zdrowe danie z łososia
-
Zupa brokułowo-porowa z płatkami migdałowymi
To, że brokuły są zdrowe wiadomo nie od dziś. Można je jeść cały rok i przygotowywać na wiele sposobów. Dziś przedstawiamy przepis właśnie na zupę, która zaskoczy smakiem.
-
Tunezyjskie ciasto daktylowe
Prosty i bardzo smaczny przepis na ciasto z daktylami. Doskonałe na deser, śniadanie lub podwieczorek.
Komentarze 0