- Oczekiwanie na dostawę
- Migdały łuskane świeże i słodkie, Carmel
- Pochodzą z Kalifornii USA
- Bez konserwantów, bez siarki, niepasteryzowane
- Do bezpośredniej konsumpcji lub do przygotowania potraw lub mleka migdałowego
- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane
Opis
Świeże łuskane migdały kalifornijskie z naszego sklepu mają wyjątkowy, lekko słodkawy smak.
Migdały te pochodzą z migdałowców uprawianych w Kalifornii (USA). Sprzedawane są w formie spakowanej — w specjalnych woreczkach z zapięciem strunowym. Dzięki temu nie utleniają się z nich nienasycone kwasy tłuszczowe. Kupując migdały w naszym sklepie, zyskujesz pewność, że posiadają one długi termin przydatności do spożycia. To ważne, ponieważ w migdałach rozwijać się może łatwo pleśń, powoduje dolegliwości ze strony układu pokarmowego. Warto zwrócić uwagę na ich zapach. Migdały nie zawierają glutenu oraz konserwantów.
Migdały stanowią zdrową i pożywną przekąskę. Świetnie smakują jedzone bezpośrednio z opakowania. Są również doskonałym dodatkiem do różnego rodzaju sałatek, musli, deserów oraz panierek.
Migdały wśród innych produktów spożywczych wyróżniają się one właściwościami odżywczymi. Jedzenie migdałów jest zalecane kobietom w ciąży, ponieważ zmniejszają one dokuczliwość nudności i zgagi. Zawarte w nich białko przyda się wegetarianom.
Jeżeli wolisz migdały bez skórki, wybierz migdały blanszowane.
Nie wiesz, które migdały wybrać ? Sprawdź nasz poradnik: Które migdały wybrać ?
Właściwości
- wyróżniają się wysoką zawartością błonnika pokarmowego;
- posiadają również wysoką zawartość białka;
Więcej informacji o migdałach znajduje się w naszym poradniku migdały - właściwości.
Zastosowanie
- migdały spożywa się głównie jako przekąskę;
- można je dodawać do deserów, sałatek czy płatków śniadaniowych;
- często stosowane są jako dodatek do różnorakich dań w kuchni, do ryb czy do mięsa.
Przechowywanie
Migdały kalifornijskie należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przeciwwskazania
Nie ma żadnych potwierdzonych naukowo przeciwwskazań odnośnie spożywania migdałów kalifornijskich prócz wszelkich czynników alergicznych.
Inne opcje
Składniki
Składniki: Migdały.
Produkt może zawierać: sezam, orzeszki ziemne i inne orzechy, dwutlenek siarki i gluten. Co to znaczy ?
Kraj pochodzenia: USA
Indeks glikemiczny: 15
Około 100-105 sztuk na 100 gram.
Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków
Wartość odżywcza / 100 g
Wartość energetyczna | 2423 kJ/579 kcal |
Tłuszcz | 49,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,7 g |
Węglowodany | 21,5 g |
w tym cukry | 3,9 g |
Błonnik | 12,5 g |
Białko | 21,2 g |
Sól | 0,01 g |
Przepisy z tym produktem
-
Kulki daktylowo-figowe
Szybki deser stanowiący idealną propozycją na przekąskę poza domem, łatwo spakować ją do torebki.
-
Moelleux z migdałami
Moelleux z migdałami - zaledwie kilka składników a efekt jest przepyszny.
Komentarze 0