Migdały kalifornijskie - 500g Carmel

New product

Obniżka! Migdały kalifornijskie - 500g Carmel Expand

- Migdały łuskane świeże i słodkie, Carmel

- Pochodzą z Kalifornii USA 

- Do bezpośredniej konsumpcji lub do przygotowania potraw lub mleka migdałowego

- Bez glutenu, bez konserwantów, bez siarki, nie pasteryzowane

- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane

- Gwarancja smaku

- Indeks glikemiczny migdałów 15

Więcej szczegółów

  • W magazynie, dostawa 24h

19,80 zł

brutto

22,00 zł

-10%

Opis produktu

Świeże łuskane migdały kalifornijskie z naszego sklepu mają wyjątkowy, lekko słodkawy smak.

Migdały te pochodzą z migdałowców uprawianych w Kalifornii (USA). Sprzedawane są w formie spakowanej — w specjalnych woreczkach z zapięciem strunowym. Dzięki temu nie utleniają się z nich nienasycone kwasy tłuszczowe. Kupując migdały w naszym sklepie, zyskujesz pewność, że posiadają one długi termin przydatności do spożycia. To ważne, ponieważ w migdałach rozwijać się może łatwo pleśń, powoduje dolegliwości ze strony układu pokarmowego. Warto zwrócić uwagę na ich zapach. Migdały nie zawierają glutenu oraz konserwantów.

Migdały stanowią zdrową i pożywną przekąskę. Świetnie smakują jedzone bezpośrednio z opakowania. Są również doskonałym dodatkiem do różnego rodzaju sałatek, musli, deserów oraz panierek.

Migdały wśród innych produktów spożywczych wyróżniają się one właściwościami odżywczymi. To świetne źródło witaminy B, witaminy E oraz błonnika. Migdały są również bardzo użytecznym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz pierwiastków mineralnych, przede wszystkim potasu. Jedzenie migdałów jest zalecane kobietom w ciąży, ponieważ zmniejszają one dokuczliwość nudności i zgagi. Zawarte w nich białko przyda się wegetarianom.

Więcej informacji o migdałach znajduje się w naszym poradniku o właściwościach migdałów.

Właściwości

  • dzięki zawartości witaminy E zmniejszają ryzyko rozwoju chorób serca i poprawiają krążenie oraz obniżają ciśnienie krwi, ta sama witamina sprawia, że utrudniają cholesterolowi zaleganie w żyłach, zapobiegają powstawaniu zakrzepów;
  • nienasycone kwasy tłuszczowe, które się w nich znajdują, wspomagają odchudzanie – hamują łaknienie;
  • witamina B2 i wysoka ilość pierwiastków mineralnych (głównie potasu) sprawiają, że są polecane dla kobiet w ciąży przy nudnościach, zgadze czy problemach żołądkowych.

Zastosowanie

  • migdały spożywa się głównie jako przekąskę;
  • można je dodawać do deserów, sałatek czy płatków śniadaniowych;
  • często stosowane są jako dodatek do różnorakich dań w kuchni, do ryb czy do mięsa.

Przechowywanie

Migdały kalifornijskie należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przeciwwskazania

Nie ma żadnych potwierdzonych naukowo przeciwwskazań odnośnie spożywania migdałów kalifornijskich prócz wszelkich czynników alergicznych.

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Migdały kalifornijskie - 500g Carmel

Migdały kalifornijskie - 500g Carmel

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Składniki

Skład: Migdały jest alergenem. Pakowane w tym samym zakładzie co orzeszki ziemne, orzechy pistacjowe, sezam, i gluten.

Kraj pochodzenia: USA

Indeks glikemiczny: 15

Około 100-105 sztuk na 100 gram.

Wartość odżywcza / 100 g

Wartość energetyczna2423 kJ/579 kcal
Tłuszcz49,4 g
   w tym kwasy tłuszczowe nasycone3,7 g
Węglowodany21,5 g
   w tym cukry3,9 g
   Błonnik12,5 g
Białko21,2 g
Sól0,01 g
Rozumiem

Nasza strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.