Dorsz z migdałami i orzechami nerkowca jest delikatny, zdrowy i szybki w przygotowaniu.
Składniki
porcja: 4 osoby
- - 4 filety z dorsza
- - 1 łyżka musztardy
- - 4 łyżki półtłustej śmietany
- - 30 g orzechów nerkowca
- - 30 g migdałów
- - oliwa z oliwek
- - pieprz
- - sól
Przygotowanie
Czas
Poziom trudności: Łatwe
Przygotowanie: 15 minut
Pieczenie: 25 minut
Całkowity czas: 40 minut
Etapy przygotowania
Etap 1
Rozgrzać piekarnik do 200°C (termostat 6-7).
Etap 2
Umieścić filety z dorsza w naczyniu żaroodpornym. Posmarować je odrobiną oliwy z oliwek.
Etap 3
Wymieszać musztardę ze śmietaną, dodać pieprz, sól (nie dodawać soli, jeśli orzechy i migdały są solone) i takim sosem pokryć filety.
Etap 4
Zmiksować orzechy nerkowca z migdałami i posypać nimi rybę.
Etap 5
Piec 20 - 25 minut.
Źródło przepisu
https://www.marmiton.org/recettes/recette_filet-de-cabillaud-a-la-moutarde-et-aux-oleagineux_175761.aspx
Polecane produkty
Dodaj wszystkie produkty do koszyka