• Filety z dorsza w musztardzie z dodatkiem orzechów nerkowca oraz migdałów

    Dorsz z migdałami i orzechami nerkowca jest delikatny, zdrowy i szybki w przygotowaniu.

    Składniki

    porcja: 4 osoby

    • - 4 filety z dorsza
    • - 1 łyżka musztardy
    • - 4 łyżki półtłustej śmietany
    • - 30 g orzechów nerkowca
    • - 30 g migdałów
    • - oliwa z oliwek
    • - pieprz
    • - sól

    Przygotowanie

    Czas

    Poziom trudności: Łatwe 
    Przygotowanie: 15 minut
    Pieczenie: 25 minut 
    Całkowity czas: 40 minut

    Etapy przygotowania

    Etap 1

    Rozgrzać piekarnik do 200°C (termostat 6-7).

    Etap 2

    Umieścić filety z dorsza w naczyniu żaroodpornym. Posmarować je odrobiną oliwy z oliwek.

    Etap 3

    Wymieszać musztardę ze śmietaną, dodać pieprz, sól (nie dodawać soli, jeśli orzechy i migdały są solone) i takim sosem pokryć filety.

    Etap 4

    Zmiksować orzechy nerkowca z migdałami i posypać nimi rybę.

    Etap 5

    Piec 20 - 25 minut.

    Źródło przepisu

    https://www.marmiton.org/recettes/recette_filet-de-cabillaud-a-la-moutarde-et-aux-oleagineux_175761.aspx

    Polecane produkty

    Dodaj wszystkie produkty do koszyka

Wróć