• Moelleux z migdałami

    Moelleux z migdałami - zaledwie kilka składników a efekt jest przepyszny.

    Składniki

    porcja: 6 osób

    • - 200 g masła
    • - 150 g jasnobrązowego cukru
    • - 150 g pokruszonych całych migdałów
    • - 75 g mąki
    • - 4 jajka
    • - 2 łyżki wody z kwiatu pomarańczy
    • - ekstrakt z gorzkich migdałów

    Przygotowanie

    Czas

    Poziom trudności: Średnie
    Przygotowanie: 20 minut 
    Pieczenie: 40 minut 
    Całkowity czas: 1 godzina

    Etapy przygotowania

    Etap 1

    Rozpuszczone masło i cukier przełożyć do glinianego naczynia i ubić.

    Etap 2

    Dodać żółtka, migdały i na końcu mąkę.

    Etap 3

    Białka ubić na sztywno (z solą).

    Etap 4

    Pieczenie: termostat 4 przez 40 minut.

    Źródło przepisu

    https://www.marmiton.org/recettes/recette_moelleux-aux-amandes_10694.aspx

    Polecane produkty

    Dodaj wszystkie produkty do koszyka

Wróć