Moelleux z migdałami - zaledwie kilka składników a efekt jest przepyszny.
Składniki
porcja: 6 osób
- - 200 g masła
- - 150 g jasnobrązowego cukru
- - 150 g pokruszonych całych migdałów
- - 75 g mąki
- - 4 jajka
- - 2 łyżki wody z kwiatu pomarańczy
- - ekstrakt z gorzkich migdałów
Przygotowanie
Czas
Poziom trudności: Średnie
Przygotowanie: 20 minut
Pieczenie: 40 minut
Całkowity czas: 1 godzina
Etapy przygotowania
Etap 1
Rozpuszczone masło i cukier przełożyć do glinianego naczynia i ubić.
Etap 2
Dodać żółtka, migdały i na końcu mąkę.
Etap 3
Białka ubić na sztywno (z solą).
Etap 4
Pieczenie: termostat 4 przez 40 minut.
Źródło przepisu
https://www.marmiton.org/recettes/recette_moelleux-aux-amandes_10694.aspx
Polecane produkty
Dodaj wszystkie produkty do koszyka