Orzechy włoskie z Polski - 1kg

New product

Orzechy włoskie Expand

- Orzechy włoskie całe, połówki  świeże i słodkie

- Pochodzą z Polski

- Do bezpośredniej konsumpcji lub do przygotowania ciast i deserów

- Bez konserwantów, bez siarki

- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane

- Gwarancja smaku

- Indeks glikemiczny orzechów włoskich 15

Więcej szczegółów

  • W magazynie, dostawa 24h

33,00 zł

brutto

Opis produktu

Świeże i smaczne orzechy włoskie wyłuskane w całości lub połówkach. Nie są one pokruszone i zachowują swój dekoracyjny kształt. W naszym sklepie w składzie orzechów nie ma żadnych dodatków.

Orzechy włoskie dostępne w naszym sklepie pochodzą z krajowych zbiorów. Pakowane są w szczelne i solidne woreczki foliowe, które otwiera i zamyka się za pomocą zapięcia strunowego. Właściwe przechowywanie to gwarancja, że orzechy włoskie zatrzymają swoje składniki odżywcze. Orzechy są w 100% zdrowe, nie zawierają żadnych konserwantów.

Orzechy włoskie mają wszechstronne zastosowanie w kuchni. Stanowią doskonały dodatek do pełnowartościowych śniadań, a także deserów czy wypieków.

Orzechy włoskie to przede wszystkim zawartość L-argininy. To składnik powodujący rozszerzenie się naczyń krwionośnych. Mniejsze jest dzięki niej ryzyko zapadnięcia na choroby wieńcowe. Kwasy tłuszczowe, licznie występujące w orzechach włoskich, obniżają poziom złego cholesterolu we krwi, a także działają przeciwzakrzepowo. Z kolei koenzym Q10 to dawka nie tylko zdrowia, ale także urody, wpływa bowiem na poprawę napięcia skóry. Urodę poprawi także zawarty w orzechach włoskich cynk, zmniejszający zaczerwienienia skóry. Orzechy włoskie zawierają witaminy B i E.

Orzechy włoskie to bogate źródło garbników, a także związków antybakteryjnych. Powinny po nie sięgać osoby, które cierpią z powodu nadmiernej potliwości.

Właściwości

  • dzięki kwasom tłuszczowym obniżają poziom złego cholesterolu we krwi i działają przeciwzakrzepowo;
  • koenzym Q10 sprawia, że poprawia się napięcie, a co za tym idzie i wygląd skóry;
  • cynk działa na przebarwienia i zmiany skórne;
  • wysoka zawartość garbników i związków antybakteryjnych pozytywnie wpływa na gospodarkę skórną, powinny po nie sięgać osoby, które cierpią z powodu nadmiernej potliwości.

Zastosowanie

Najlepiej orzechy włoskie spożywać jako przekąskę. Są jednak też wyśmienitym składnikiem dla wszelkich dań w kuchni: od potraw słonych po jogurty i desery. Często stosuje się je także przy wypiekach.

Tych orzechów nie używa się jednak wyłącznie w kuchni. Są głównym składnikiem wielu kosmetyków, np. maseczek pilingujących. Aby zrobić taką samodzielnie, 5-7 dag obranych z łupinek orzechów zgnieć jak najdrobniej i zalej ciepłym mlekiem, by powstała papka. Dodaj do niej 2 łyżki miodu, wymieszaj i poczekaj, aż orzechy napęcznieją, a papka ostygnie. Nałóż ją na twarz i dekolt, zostaw na 10 minut. Zanim spłuczesz maseczkę, delikatnie wymasuj skórę.

Przechowywanie

Z uwagi na rekordową, nawet jak na orzechy, zawartość tłuszczu, orzechy włoskie szybko jełczeją, co oznacza, że muszą być przechowywane w ciemnym, suchym i chłodnym miejscu, w którym nie będą narażone na zbyt duże działanie tlenu.

Przeciwwskazania

Orzechów włoskich nie powinni spożywać ci, którzy są na nie uczuleni.

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Wartość odżywcza / 100 g

Wartość energetyczna2861 kJ/692 kcal
Tłuszcz60,3 g
   w tym kwasy tłuszczowe nasycone6,56 g
Węglowodany18 g
   w tym cukry3,8 g
   Błonnik6,5 g
Białko16 g
Sól0,004 g

Przepisy z tym produktem

Rozumiem

Nasza strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.