- Papryka słodka mielona
- Pochodzi z Hiszpanii
- Bez konserwantów, bez siarki, niepasteryzowane
- Do przygotowania potraw
- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane
Opis
Aromatyczna papryka czerwona o słodkim, łagodnym, lekko gorzkawym smaku pochodzi z najlepszych gatunków papryki uprawianej w słonecznej Hiszpanii. Pozwala ozdobić potrawy aromatycznym i z subtelnym pikantnym akcentem.
Ta słodka czerwona papryka, pochodząca z Hiszpanii, charakteryzuje się wyjątkowym aromatem i słodkim smakiem. Pakowana jest w szczelne i wytrzymałe torebki typu doypack z zapięciem strunowym. Tego typu opakowanie gwarantuje, że papryka zachowa swój aromat i wyjątkowy smak przez długi czas.
Czym wyróżnia się nasza papryka słodka?
Importowana z Hiszpanii. Suszona papryka słodka powstaje z papryk uprawianych na plantacjach hiszpańskich, na których panują doskonałe warunki glebowe i wegetacyjne. To gwarancja jakości i charakterystycznego smaku danej potrawy
Doskonała barwa. Najważniejszym wyznacznikiem jakości sproszkowanej papryki jest zawartość substancji barwiących. Papryka słodka charakteryzuje się optymalną barwą, która klasyfikowana jest według parametru Asta. Parametrem ASTA 100 oznaczane są wysokiej jakości i drogie proszki paprykowe.
Wysoka jakość i struktura. Jakością papryki odzwierciedlona jest w jej wyglądzie. Przyprawa jest jednorodnie zmielona, lekko mozaikowa. Wyróżnia się odpowiednią grubością cząstek i intensywną barwą.
Wspaniały aromat i smak. Papryka słodka odznacza się wyjątkowym aromatem i smakiem, który jest wyczuwalny w każdej potrawie. Doskonale sprawdzi się szczególnie we wszelkiego typu potrawach z kuchni hiszpańskie śródziemnomorskiej.
Wydajne opakowanie. Papryka sprzedawana jest w atrakcyjnej pojemności, która pozwala na wykorzystanie proszku przez długi czas. Dzięki temu nie musisz martwić się, że przyprawy zabraknie lub będzie jej za mało.
Zastosowanie w kuchni
Paprykę czerwoną słodką można stosować wszędzie tam, gdzie trzeba nadać potrawom wyrazistego i charakterystycznego paprykowego aromatu. Papryka słodka z Hiszpanii jest powszechnie stosowana w kuchni hiszpańskiej, śródziemnomorskiej i bliskowschodniej.
- podstawowy składnik kuchni hiszpańskiej, stosowana do paelli, guacamole, hiszpańskim tapas;
- doskonała do pieczonego kurczaka, świetnie komponuje się z wieprzowiną i wątróbką drobiową;
- stosowana w potrawach z ciecierzycy, szpinaku, ziemniaków, gulaszu i fasoli, dodaje im paprykowego smaku i wspaniałego koloru.
- świetna do przyprawiania ryb, ryżu, a także jak dodatek do wszelkiego rodzaju past.
Przechowywanie
Paprykę czerwoną przechowywać należy w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym miejscu , w temperaturze do 25°C.
Przeciwwskazania
To przyprawa wskazana dla diabetyków. Poza tym nie ma szczególny przeciwwskazań do spożywania słodkiej papryki czerwonej.
Inne opcje
Składniki
Składniki: papryka suszona.
Produkt może zawierać: sezam, orzeszki ziemne i inne orzechy, dwutlenek siarki i gluten. Co to znaczy ?
Kraj pochodzenia: Hiszpania
Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków
Wartość odżywcza / 100 g
Wartość energetyczna | 0 kJ/0 kcal |
Tłuszcz | 0,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,0 g |
Węglowodany | 0,0 g |
w tym cukry | 0,0 g |
Błonnik | 0,0 g |
Białko | 0,0 g |
Sól | 0,0 g |
Przepisy z tym produktem
-
Placuszki z kaszy jaglanej
Placuszki są delikatne, pachnące i pyszne. Idealne na śniadanie lub na kolację dla całej rodziny.
-
Filety z indyka z ryżem basmati
Przepis idealny jako danie „na ostatnią chwilę”. I zawsze robi wrażenie!
-
Brązowy ryż z pomidorami i przyprawami
Ryż z pomidorami, czyli jeden z prostszych, szybszych a zarazem smaczniejszych przepisów. Nie potrzeba do niego wiele, co więcej jest syty i niskokaloryczny.
Komentarze 0