


- Papryka wędzona słodka mielona
- Pochodzi z Hiszpanii
- Bez konserwantów, bez siarki, niepasteryzowane
- Do przygotowania potraw
- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane
Opis
Wędzona słodka papryka to jedna z najpopularniejszych przypraw w kuchni wegańskiej i wegetariańskiej. Urozmaica potrawy intensywnym, dymnym smakiem i aromatem, który przypomina zapach grillowanych na świeżym powietrzu warzyw i mięs.
Wędzona papryka, która często nazywana jest również pimenton lub wędzoną papryką hiszpańską, pochodzi z regionu La Vera w Hiszpanii. Jej charakterystyczny smak jest wynikiem specyficznego procesu produkcji. Przyprawa wytwarzana jest z papryki czerwonej suszonej na dębowych ogniskach. W efekcie wyróżnia się łagodnym bukietem i intensywnym dymnym aromatem.
Słodka papryka wędzona ze sklepu Go4taste.pl sprzedawana jest w szczelnych i solidnych torebkach typu doypack. W ten sposób zachowuje na długo termin przydatności oraz swoje walory smakowe.
Czym wyróżnia się nasza papryka wędzona?
Produkt wysokiej jakości. Papryka importowana jest od producentów hiszpańskich, którzy specjalizują się w wyrobie papryki wędzonej. Z tego powodu przyprawa cechuje się doskonałą jakością i walorami smakowymi.
Wyrazisty intensywny dymny smak. Specyficzny sposób produkcji papryki zapewnia jej niepowtarzalny aromat i smak. Przyprawa powstaje papryk, które są suszone przez długi czas na ogniu. W efekcie uzyskujemy słodki bogaty, wędzony smak.
Doskonały dodatek do kuchni wegańskiej i wegetariańskiej. Przyprawa ta stanowi jeden z podstawowych elementów kuchni wegan i wegetarian. Nadaje potrawom charakterystycznego wędzonego aromatu, który zbliżony jest do aromatu wędzonego, grillowanego mięsa. Z tego powodu chętnie wykorzystywana jest we wszelkiego rodzaju sosach i do przyprawiania warzyw
Wydajne opakowanie. Papryka wędzona sprzedawana jest w praktycznej pojemności. W związku z tym można obficie stosować ją w wielu potrawach. Bez obaw, że zabraknie jej na półce.
Zastosowanie
Wędzoną paprykę można stosować w kuchni na wiele sposobów.
-
Sprawdzi się wszędzie tam, gdzie chcemy wzbogacić potrawę, warzywa czy mięso aromatem wędzonki. Szczególnie chętnie stosowana jest w kuchni wegańskiej i wegetariańskiej.
-
Wędzona papryka jest również podstawą większości tradycyjnych potraw hiszpańskich: od cudownie pachnącej paelli po intensywny aromat chorizo i salami.
-
Doskonale sprawdzi się jako przyprawa do wszelkiego rodzaju warzywnych i mięsnych gulaszów a także zup i sosów.
-
Można nią przyprawiać makaron i ryż.
Przechowywanie
Paprykę wędzoną, podobnie jak większość przypraw, należy przechowywać w suchym miejscu, w szczelnym opakowaniu. Najlepiej na półce szafce kuchennej.
Przeciwwskazania
Nie ma szczególnych przeciwwskazań związanych ze stosowaniem słodkiej wędzonej papryki.
Inne opcje
Składniki
Składniki: papryka wędzona suszona.
Produkt może zawierać: sezam, orzeszki ziemne i inne orzechy, dwutlenek siarki i gluten. Co to znaczy ?
Kraj pochodzenia: Hiszpania
Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków
Wartość odżywcza / 100 g
Wartość energetyczna | 0,0 kcal |
Tłuszcz | 0,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,0 g |
Węglowodany | 0,0 g |
w tym cukry | 0,0 g |
Błonnik | 0,0 g |
Białko | 0,0 g |
Sól | 0,0 g |
Komentarze 0