Skrobia z tapioki - 1kg

  • Skrobia mąka z tapioki - suszony maniok o białym kolorze na stole
  • Skrobia z tapioki - 1 kg opakowanie
  • Skrobia z tapioki - opakowania
Skrobia mąka z tapioki - suszony maniok o białym kolorze na stole Skrobia z tapioki - 1 kg opakowanie Skrobia z tapioki - opakowania

- Skrobia z tapioki

- Pochodzi ze Tajlandia

- Naturalnie bezglutenowe, bez konserwantów, bez siarki, 

- Do gotowania, pieczenia 

- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane

Opis

Skrobia z tapioki, inaczej mąka z tapioki, to produkt bezglutenowy, pozyskiwany ze skrobi uzyskiwanej z suszonego manioku. Mąka skrobiowa cechuje się charakterystyką produktów bezglutenowych i hipoalergicznych. Niewątpliwym atutem jest to, że w praktyce jest bezsmakowa i bezzapachowa. Dzięki temu jest niemal niewyczuwalna w potrawach, nie zmieniając ich smaku i zapachu.

W mące z tapioki, oprócz lekkostrawnych węglowodanów, znajduje się błonnik pokarmowy oraz żelazo i różne cenne mikroelementy, takie jak witaminy z grupy B, magnez, selen i wapń. 

Mąka ta pakowana jest w szczelne, wytrzymałe torebki typu doypack. Każde opakowanie zaopatrzone jest w praktyczne zapięcie strunowe, dzięki któremu możemy wielokrotnie otwierać i zamykać opakowanie bez obaw, że straci ono swoją szczelność.

Co wyróżnia skrobię z tapioki?

Pochodzi z Tajlandii. Jednego z największych producentów tapioki na świecie, co daje pewność wysokiej jakości produktu.

Produkt bezglutenowy. Idealny dla osób z nietolerancją glutenu.

Nie zmienia smaku potraw. Skrobia z tapioki to doskonały dodatek do wielu potraw, który nie zmienia ich charakteru, a jednocześnie wzbogaca je o wartościowe mikroelementy.

Idealna do kuchni azjatyckiej i indyjskiej.  Niezastąpiona w przygotowywaniu tradycyjnych potraw.

Więcej informacji znajdziesz w naszym artykule na blogu: Mąka z tapioki - właściwości i skład.

Gdzie kupić skrobię z tapioki i ile ona kosztuje?  

Skrobię z tapioki najlepiej kupować u sprawdzonych dostawców, którzy oferują produkty wysokiej jakości, bez zbędnych dodatków. W sklepie Go4taste.pl znajdziesz mąkę pochodzącą z Tajlandii. Cena zależy od gramatury opakowania i aktualnych promocji, ale zawsze staramy się oferować konkurencyjne stawki przy zachowaniu najwyższej jakości.

Jakie jest zastosowanie skrobi z tapioki w kuchni?

Mąka z tapioki stanowi bazę do przygotowania wielu posiłków, ale najczęściej jest dodatkiem do różnych potraw. Popularna szczególnie w kuchni azjatyckiej i indyjskiej. Stosowana jest do przygotowania różnego rodzaju puddingów, wypieku chleba, ciast i babeczek. 

W kuchni azjatyckiej używana jest do zagęszczania sosów i gulaszów. Ze względu na swoje właściwości, dodawana jest do pszennych ciast, z których powstaje makaron, nadając im elastyczną i sprężystą konsystencję. Mąka tapiokowa jest również podstawą do produkcji kulek do popularnej herbaty bubble tea.

Jak przechowywać skrobię z tapioki?

Mąkę z tapioki należy przechowywać w szczelnym opakowaniu, w suchym miejscu, z dala od światła słonecznego, wilgoci i ciepła.

Cena:
15,00 zł
W magazynie, dostawa 24h

Do darmowej dostawy brakuje 250,00 zł

Inne opcje

Składniki

Skład: skrobia manioku .

Produkt może zawierać: sezamorzeszki ziemne i inne orzechydwutlenek siarki i glutenCo to znaczy ?

Kraj pochodzenia: Tajlandia

Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków

Wartość odżywcza / 100 g

Wartość energetyczna 1487 kJ / 354 kcal
Tłuszcz 0,0 g
   w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g
Węglowodany 87,8 g
   w tym cukry 3,3 g
   Błonnik 0,9 g
Białko 0,2 g
Sól 0,1 g

Komentarze 0

Na razie nie dodano żadnej recenzji.