Skrobia z tapioki - 1kg

  • Skrobia mąka z tapioki
  • Skrobia z tapioki 1kg
Skrobia mąka z tapioki Skrobia z tapioki 1kg

- Skrobia z tapioki

- Pochodzi ze Tajlandia

- Naturalnie bezglutenowe, bez konserwantów, bez siarki, 

- Do gotowania, pieczenia 

- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane

Opis

Skrobia z tapioki, inaczej mąka z tapioki, to produkt bezglutenowy, pozyskiwany ze skrobi uzyskiwanej z suszonego manioku. Mąka skrobiowa cechuje się charakterystyką produktów bezglutenowych i hipoalergicznych. Niewątpliwym atutem jest to, że w praktyce jest bezsmakowa i bezzapachowa. Dzięki temu jest niemal niewyczuwalna w potrawach, nie zmieniając ich smaku i zapachu.

W mące z tapioki, oprócz lekkostrawnych węglowodanów, znajduje się błonnik pokarmowy oraz żelazo i różne cenne mikroelementy, takie jak witaminy z grupy B, magnez, selen i wapń. 

Mąka ta pakowana jest w szczelne, wytrzymałe torebki typu doypack. Każde opakowanie zaopatrzone jest w praktyczne zapięcie strunowe, dzięki któremu możemy wielokrotnie otwierać i zamykać opakowanie bez obaw, że straci ono swoją szczelność.

Co wyróżnia mąkę z tapioki?

Pochodzi z Tajlandii. Jednego z największych producentów tapioki na świecie, co daje pewność wysokiej jakości produktu.

Produkt bezglutenowy. Idealny dla osób z nietolerancją glutenu.

Nie zmiania smaku potraw. Skrobia z tapioki to doskonały dodatek do wielu potraw, który nie zmienia ich charakteru, a jednocześnie wzbogaca je o wartościowe mikroelementy.

Idealna do kuchni azjatyckiej i indyjskiej.  Niezastąpiona w przygotowywaniu tradycyjnych potraw.

Zastosowanie skrobi z tapioki

Mąka z tapioki stanowi bazę do przygotowania wielu posiłków, ale najczęściej jest dodatkiem do różnych potraw. Popularna szczególnie w kuchni azjatyckiej i indyjskiej. Stosowana jest do przygotowania różnego rodzaju puddingów, wypieku chleba, ciast i babeczek. 

W kuchni azjatyckiej używana jest do zagęszczania sosów i gulaszów. Ze względu na swoje właściwości, dodawana jest do pszennych ciast, z których powstaje makaron, nadając im elastyczną i sprężystą konsystencję. Mąka tapiokowa jest również podstawą do produkcji kulek do popularnej herbaty bubble tea.

Przechowywanie mąki z tapioki

Mąkę z tapioki należy przechowywać w szczelnym opakowaniu, w suchym miejscu, z dala od światła słonecznego, wilgoci i ciepła.

15,00 zł
W magazynie, dostawa 24h

Do darmowej dostawy brakuje 250,00 zł

Komentarze 0

Na razie nie dodano żadnej recenzji.