- Skrobia z tapioki
- Pochodzi ze Tajlandia
- Naturalnie bezglutenowe, bez konserwantów, bez siarki,
- Do gotowania, pieczenia
- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane
Opis
Skrobia z tapioki, inaczej mąka z tapioki, to produkt bezglutenowy, pozyskiwany ze skrobi uzyskiwanej z suszonego manioku. Mąka skrobiowa cechuje się charakterystyką produktów bezglutenowych i hipoalergicznych. Niewątpliwym atutem jest to, że w praktyce jest bezsmakowa i bezzapachowa. Dzięki temu jest niemal niewyczuwalna w potrawach, nie zmieniając ich smaku i zapachu.
W mące z tapioki, oprócz lekkostrawnych węglowodanów, znajduje się błonnik pokarmowy oraz żelazo i różne cenne mikroelementy, takie jak witaminy z grupy B, magnez, selen i wapń.
Mąka ta pakowana jest w szczelne, wytrzymałe torebki typu doypack. Każde opakowanie zaopatrzone jest w praktyczne zapięcie strunowe, dzięki któremu możemy wielokrotnie otwierać i zamykać opakowanie bez obaw, że straci ono swoją szczelność.
Co wyróżnia mąkę z tapioki?
Pochodzi z Tajlandii. Jednego z największych producentów tapioki na świecie, co daje pewność wysokiej jakości produktu.
Produkt bezglutenowy. Idealny dla osób z nietolerancją glutenu.
Nie zmiania smaku potraw. Skrobia z tapioki to doskonały dodatek do wielu potraw, który nie zmienia ich charakteru, a jednocześnie wzbogaca je o wartościowe mikroelementy.
Idealna do kuchni azjatyckiej i indyjskiej. Niezastąpiona w przygotowywaniu tradycyjnych potraw.
Zastosowanie skrobi z tapioki
Mąka z tapioki stanowi bazę do przygotowania wielu posiłków, ale najczęściej jest dodatkiem do różnych potraw. Popularna szczególnie w kuchni azjatyckiej i indyjskiej. Stosowana jest do przygotowania różnego rodzaju puddingów, wypieku chleba, ciast i babeczek.
W kuchni azjatyckiej używana jest do zagęszczania sosów i gulaszów. Ze względu na swoje właściwości, dodawana jest do pszennych ciast, z których powstaje makaron, nadając im elastyczną i sprężystą konsystencję. Mąka tapiokowa jest również podstawą do produkcji kulek do popularnej herbaty bubble tea.
Przechowywanie mąki z tapioki
Mąkę z tapioki należy przechowywać w szczelnym opakowaniu, w suchym miejscu, z dala od światła słonecznego, wilgoci i ciepła.
Komentarze 0