Francuskie ciasteczka z czekoladą, miękkie z mai ryżowej. Dla 4 osób.
Składniki
Porcja: 4 osoby
- - 200 g czekolady Toblerone
- - 75 g masła
- - 70 g mąki ryżowej
- - 70 g cukru
- - 4 jajka
Przygotowanie
Czas
Poziom trudności: Łatwe
Przygotowanie: 10 minut
Pieczenie: 10 minut
Całkowity czas: 20 minut
Etapy przygotowania
Etap 1
W rondlu roztopić czekoladę i masło.
Etap 2
Powstałą mieszankę wlać do miski.
Etap 3
Dodać mąkę, cukier i jajka. Wymieszać wszystko razem.
Etap 4
Mieszanka powinna być gładka i jednorodna, bez grudek.
Etap 5
Wlać masę do posmarowanych masłem foremek i piec w piekarniku przez 10 - 15 minut (można też wlać masę do dużego posmarowanego masłem prostokątnego naczynia i piec przez 15 - 20 minut).
Wskazówka
Czekoladę Toblerone można zastąpić zwykłą gorzką czekoladę. Zaletą Toblerone jest to, że nadaje ciastkom karmelowego smaku.
Źródło przepisu
https://www.marmiton.org/recettes/recette_moelleux-au-toblerone-farine-de-riz_311418.aspx
Polecane produkty
Dodaj wszystkie produkty do koszyka