• Ciasteczka „moelleux” z czekoladą Toblerone i mąką ryżową

    Francuskie ciasteczka z czekoladą, miękkie z mai ryżowej. Dla 4 osób.

    Składniki

    Porcja: 4 osoby

    • - 200 g czekolady Toblerone
    • - 75 g masła
    • - 70 g mąki ryżowej
    • - 70 g cukru
    • - 4 jajka

    Przygotowanie

    Czas

    Poziom trudności: Łatwe 
    Przygotowanie: 10 minut
    Pieczenie: 10 minut
    Całkowity czas: 20 minut

    Etapy przygotowania

    Etap 1

    W rondlu roztopić czekoladę i masło. 

    Etap 2

    Powstałą mieszankę wlać do miski. 

    Etap 3

    Dodać mąkę, cukier i jajka. Wymieszać wszystko razem. 

    Etap 4

    Mieszanka powinna być gładka i jednorodna, bez grudek. 

    Etap 5

    Wlać masę do posmarowanych masłem foremek i piec w piekarniku przez 10 - 15 minut (można też wlać masę do dużego posmarowanego masłem prostokątnego naczynia i piec przez 15 - 20 minut). 

    Wskazówka

    Czekoladę Toblerone można zastąpić zwykłą gorzką czekoladę. Zaletą Toblerone jest to, że nadaje ciastkom karmelowego smaku.

    Źródło przepisu

    https://www.marmiton.org/recettes/recette_moelleux-au-toblerone-farine-de-riz_311418.aspx

    Polecane produkty

    Dodaj wszystkie produkty do koszyka

Powrót

Rozumiem

Nasza strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.