Orzechy włoskie łuskane z Polski - 500g

New product

Orzechy włoskie Expand

- Orzechy włoskie całe, połówki  świeże i słodkie

- Pochodzą z Polski

- Do bezpośredniej konsumpcji lub do przygotowania ciast i deserów

- Bez konserwantów, bez siarki

- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane

- Gwarancja smaku

- Indeks glikemiczny orzechów włoskich 15

Więcej szczegółów

  • W magazynie, dostawa 24h

21,00 zł

brutto

Opis produktu

Świeże i smaczne orzechy włoskie wyłuskane w całości lub połówkach. Nie są one pokruszone i zachowują swój dekoracyjny kształt. W naszym sklepie w składzie orzechów nie ma żadnych dodatków.

Orzechy włoskie dostępne w naszym sklepie pochodzą z krajowych zbiorów. Pakowane są w szczelne i solidne woreczki foliowe, które otwiera i zamyka się za pomocą zapięcia strunowego. Właściwe przechowywanie to gwarancja, że orzechy włoskie zatrzymają swoje składniki odżywcze. Orzechy są w 100% zdrowe, nie zawierają żadnych konserwantów.

Orzechy włoskie mają wszechstronne zastosowanie w kuchni. Stanowią doskonały dodatek do pełnowartościowych śniadań, a także deserów czy wypieków.

Orzechy włoskie to przede wszystkim zawartość L-argininy. To składnik powodujący rozszerzenie się naczyń krwionośnych. Mniejsze jest dzięki niej ryzyko zapadnięcia na choroby wieńcowe. Kwasy tłuszczowe, licznie występujące w orzechach włoskich, obniżają poziom złego cholesterolu we krwi, a także działają przeciwzakrzepowo. Z kolei koenzym Q10 to dawka nie tylko zdrowia, ale także urody, wpływa bowiem na poprawę napięcia skóry. Urodę poprawi także zawarty w orzechach włoskich cynk, zmniejszający zaczerwienienia skóry. Orzechy włoskie zawierają witaminy B i E.

Orzechy włoskie to bogate źródło garbników, a także związków antybakteryjnych. Powinny po nie sięgać osoby, które cierpią z powodu nadmiernej potliwości.

Właściwości

  • dzięki kwasom tłuszczowym obniżają poziom złego cholesterolu we krwi i działają przeciwzakrzepowo;
  • koenzym Q10 sprawia, że poprawia się napięcie, a co za tym idzie i wygląd skóry;
  • cynk działa na przebarwienia i zmiany skórne;
  • wysoka zawartość garbników i związków antybakteryjnych pozytywnie wpływa na gospodarkę skórną, powinny po nie sięgać osoby, które cierpią z powodu nadmiernej potliwości.

Zastosowanie

Najlepiej orzechy włoskie spożywać jako przekąskę. Są jednak też wyśmienitym składnikiem dla wszelkich dań w kuchni: od potraw słonych po jogurty i desery. Często stosuje się je także przy wypiekach.

Tych orzechów nie używa się jednak wyłącznie w kuchni. Są głównym składnikiem wielu kosmetyków, np. maseczek pilingujących. Aby zrobić taką samodzielnie, 5-7 dag obranych z łupinek orzechów zgnieć jak najdrobniej i zalej ciepłym mlekiem, by powstała papka. Dodaj do niej 2 łyżki miodu, wymieszaj i poczekaj, aż orzechy napęcznieją, a papka ostygnie. Nałóż ją na twarz i dekolt, zostaw na 10 minut. Zanim spłuczesz maseczkę, delikatnie wymasuj skórę.

Przechowywanie

Z uwagi na rekordową, nawet jak na orzechy, zawartość tłuszczu, orzechy włoskie szybko jełczeją, co oznacza, że muszą być przechowywane w ciemnym, suchym i chłodnym miejscu, w którym nie będą narażone na zbyt duże działanie tlenu.

Przeciwwskazania

Orzechów włoskich nie powinni spożywać ci, którzy są na nie uczuleni.

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Orzechy włoskie łuskane z Polski - 500g

Orzechy włoskie łuskane z Polski - 500g

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Składniki

Skład: orzechy włoskie.

Produkt może zawierać śladowe ilości: migdałów, sezamu, orzechów włoskich, pistacjowych, glutenu i innych.

Kraj pochodzenia: Polska

Indeks glikemiczny: 15

Wartość odżywcza / 100 g

Wartość energetyczna2952 kJ/714 kcal
Tłuszcz66 g
   w tym kwasy tłuszczowe nasycone6,1 g
Węglowodany14 g
   w tym cukry2,6 g
   Błonnik6,7 g
Białko15 g
Sól0,004 g

Przepisy z tym produktem

Rozumiem

Nasza strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.