Zrobienie karmelizowanych orzechów, jest bardzo proste, a takie orzechy pięknie wyglądają i świetnie smakują.
Składniki
Porcja: 10 osób
- - 500 g łuskanych orzechów włoskich
- - 500 g cukru pudru
- - 3 łyżki masła
Przygotowanie
Czas
Poziom trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 25 minut
Czas gotowania: 15 minut
Etapy przygotowania
Etap 1
Orzechy gotować w rondlu z wodą przez 5 minut, po czym dokładnie je odsączyć.
Etap 2
W garnku lub na patelni położyć orzechy, cukier i masło i podgrzewać na małym ogniu, bardzo często mieszając, aż do momentu skarmelizowania.
Etap 3
Po skarmelizowaniu wyłożyć orzechy na duży półmisek lub blachę, oddzielić je od siebie widelcem, a następnie pozostawić do ostygnięcia.
Źródło przepisu
https://www.marmiton.org/recettes/recette_noix-caramelisees_68882.aspx
Polecane produkty
Dodaj wszystkie produkty do koszyka