• Kruche ciasteczka z orzechami włoskimi

    Pyszne kruche ciasteczka z orzechami włoskimi. Przekąska idealna!

    Składniki

    porcja: 10 sztuk

    • - 250 g mąki
    • - 3 g proszku do pieczenia
    • - 75 g cukru
    • - 1 żółtko
    • - 150 g masła
    • - 75 g posiekane orzechy włoskie + kilka orzechów do dekoracji
    • - 1 łyżka kakao

    Przygotowanie

    Czas

    Poziom trudności: Łatwe 
    Przygotowanie: 10 minut 
    Pieczenie: 20 minut 
    Całkowity czas: 30 minut

    Etapy przygotowania

    Etap 1

    Umieścić w misce: mąkę, proszek do pieczenia, cukier, żółtko, masło i posiekane orzechy.

    Etap 2

    Uformować wałki (o średnicy 4 cm) i schładzać przez co najmniej 2 godziny.

    Etap 3

    Po schłodzeniu wałki pokroić w plastry i ułożyć na wysmarowanej masłem i mąką blasze do pieczenia, a na wierzchu położyć połówkę orzecha włoskiego.

    Etap 4

    Piec w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180°C (termostat 6).

    Źródło przepisu

    https://www.marmiton.org/recettes/recette_sables-aux-noix_42066.aspx

    Polecane produkty

    Dodaj wszystkie produkty do koszyka

Wróć