Pyszne kruche ciasteczka z orzechami włoskimi. Przekąska idealna!
Składniki
porcja: 10 sztuk
- - 250 g mąki
- - 3 g proszku do pieczenia
- - 75 g cukru
- - 1 żółtko
- - 150 g masła
- - 75 g posiekane orzechy włoskie + kilka orzechów do dekoracji
- - 1 łyżka kakao
Przygotowanie
Czas
Poziom trudności: Łatwe
Przygotowanie: 10 minut
Pieczenie: 20 minut
Całkowity czas: 30 minut
Etapy przygotowania
Etap 1
Umieścić w misce: mąkę, proszek do pieczenia, cukier, żółtko, masło i posiekane orzechy.
Etap 2
Uformować wałki (o średnicy 4 cm) i schładzać przez co najmniej 2 godziny.
Etap 3
Po schłodzeniu wałki pokroić w plastry i ułożyć na wysmarowanej masłem i mąką blasze do pieczenia, a na wierzchu położyć połówkę orzecha włoskiego.
Etap 4
Piec w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180°C (termostat 6).
Źródło przepisu
https://www.marmiton.org/recettes/recette_sables-aux-noix_42066.aspx
Polecane produkty
Dodaj wszystkie produkty do koszyka