- Oczekiwanie na dostawę
- Cukier trzcinowy
- Pochodzi z Kolumbi
- Naturalnie bezglutenowe, bez konserwantów,
- Do bezpośredniej konsumpcji lub do przygotowania potraw, past
- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane
Opis
Cukier trzcinowy, w przeciwieństwie do cukru buraczanego, wytwarzany jest z trzciny. Nie jest on poddawany przemysłowemu czyszczeniu, dzięki czemu zachowuje nie tylko swój kolor, ale także wszelkie właściwości zdrowotne.
Pakowany jest w solidne, szczelne woreczki z praktycznym zapięciem strunowym. Nie zawiera konserwantów oraz jest wolny od glutenu. Dzięki opakowaniu cukier nie traci swoich walorów smakowych i zachowuje odpowiednią konsystencję.
Cukier trzcinowy z naszego sklepu to stuprocentowo oryginalny wyrób. Świetnie nadaje się do słodzenia napojów ciepłych oraz zimnych, a także jako dodatek do wypieków i past.
Cukier trzcinowy jest zdrowszą alternatywą dla klasycznego białego.
Po cukier trzcinowy powinien sięgnąć każdy, kto poszukuje zdrowej alternatywy dla cukru białego.
Więcej informacji o cukrze trzcinowym znajduje się w naszym poradniku cukier trzcinowy - właściwości.
Zastosowanie
Jako że cukier trzcinowy jest właściwie tak samo słodki jak zwykły cukier biały, a do tego jego zaletą jest lekko karmelowy smak, świetnie nadaje się do wypieków. Ponadto można nim słodzić herbatę, kawę, soki czy kompoty bądź dodawać do różnego rodzaju dań, w których wymagany jest cukier stołowy.
Przechowywanie
Cukier trzcinowy powinien być przechowywany w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Przeciwwskazania
Każdy może spożywać cukier trzcinowy, jednak nie należy z nim (tak jak z każdym innym cukrem) przesadzać. W przeciwnym wypadku może prowadzić do różnych schorzeń czy chorób z tym związanych, takich jak próchnica czy nadwaga.
Inne opcje
Składniki
Składniki: cukier trzcinowy.
Produkt może zawierać: sezam, orzeszki ziemne i inne orzechy, dwutlenek siarki i gluten. Co to znaczy ?
Kraj pochodzenia: Kolumbia
Indeks glikemiczny: 70
Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków
Wartość odżywcza / 100 g
Wartość energetyczna | 1680 kJ/401 kcal |
Tłuszcz | 0,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,0 g |
Węglowodany | 99 g |
w tym cukry | 99 g |
Błonnik | 0,0 g |
Białko | 0,0 g |
Sól | 0,0 g |
Przepisy z tym produktem
-
Chutney z jabłkami i rodzynkami
Chutney o słodko-kwaśnym smaku, przyrządzany z jabłek, winogron, rodzynek i cukru trzcinowego. Może być serwowany w zastępstwie surówek, jako zdrowy dodatek do mięs i wędlin.
-
Ciasto z mleczną czekoladą i orzechami nerkowca
Oto przepis na deser z orzechami nerkowca, idealny dla miłośników czekolady. Ciasto jest chrupiące i płynne jednocześnie... Zaskakuje również swoim słodko-słonym smakiem...
-
Prosta tarta migdałowa
Migdały są smaczne i zdrowe. Oto przepis na prostą tartę z płatkami migdałowymi. Tarta jest słodka, chrupiąca i gotowa w 45 minut.
-
Kasza jaglana z mlekiem, kruszonką z mąki gryczanej i słonym karmelem
Łatwy w przygotowaniu delikatny deser z kaszą jaglaną i słonym karmelem.
-
Ciasto z orzechów brazylijskich
Orzech brazylijski jest popularnym przysmakiem w Brazylii, szczególnie w stanie Rondonia położonym na północy kraju. To właśnie tam, przy granicy z Boliwią, skoncentrowana jest większość produkcji orzechów brazylijskich. Jednym z popularnych przepisów z tamtego regionu jest Bolo de Castanha do Pará, czyli ciasto z orzechów brazylijskich.
-
Tarta z suszonymi morelami
Suszone owoce są smaczną i zdrową opcją poza sezonem. Tutaj proponujemy tartę w wersji z suszonymi morelami.
Komentarze 0