- Aronia liofilizowana cała
- Pochodzi z Niemiec
- 100% naturalne, bez konserwantów
- Do przygotowania potraw, musli, lub do bezpośredniej konsumpcji
- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane
Opis
Aronia liofilizowana zachwyca swoim naturalnym, wytrawnym i cierpkim smakiem. Doskonała jako codzienna przekąska, a także jako dodatek do wypieków i ciast. Owoce te bogate są również wiele cennych składników odżywczych, witamin i zawierają duże ilości antocyjanów.
Jagody aronii to małe, ciemne owoce rosnące na krzewach z rodziny Rosaceae. Pochodzą z Ameryki Północnej, ale są uprawiane w innych częściach świata, w tym w Europie.
Aronia liofilizowana nie zawiera żadnych dodatków, ani cukru. Pozbawiona została wody w wyniku procesu liofilizacji. Dzięki temu możemy cieszyć się smakiem naturalnego owocu. Aronie pakowane są w szczelne i solidne woreczki zaopatrzone w praktyczne zapięcie tzw. strunę. W takim opakowaniu owoce na długo zachowują swój wyjątkowy aromat i smak.
Właściwości
Liofilizowana aronia, która dostępna jest w sklepie Go4taste.pl, wyróżnia się wysoką zawartością błonnika pokarmowego.
-
Jagody aronii są pełne silnych przeciwutleniaczy, witamin i zawierają duże ilości antocyjanów.
-
Źródło dobroczynnych przeciwutleniaczy, które pomagają chronić komórki przed potencjalnie szkodliwymi cząsteczkami zwanymi wolnymi rodnikami. Szczególnie bogate w antocyjany, które nadają jagodom kolor od ciemnoniebieskiego do czarnego.
Więcej informacji o aronii liofilizowanej znajduje się w naszym poradniku aronia - właściwości.
Zastosowanie
-
Można je jeść świeże lub suszone jako przekąskę.
-
Jagody aronii można łączyć z innymi owocami, takimi jak ananasy, jabłka czy truskawki, tworząc orzeźwiający napój.
-
Dodadzą wyrazistego smaku wypiekom (babeczkom, ciastom czy ciasteczkom).
-
Mieszaj jagody aronii z cukrem, aby uzyskać różne dżemy i smaczne smakołyki.
-
Jagody aronii dodawać w celu aromatyzowania napojów gorących — herbat, win czy kawy.
Przechowywanie
Aronię liofilizowaną należy przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, najlepiej w szczelnym pojemniku. Chronić przed słońcem.
Przeciwwskazania
Ze spożywania nadmiernych ilości aronii powinny zrezygnować osoby chorujące na wrzody, nadkwasotę czy cierpiące na stany zapalne żołądka i dwunastnicy. Poza tym nie ma innych przeciwwskazań związanych z jedzeniem tego owocu.
Inne opcje
Składniki
Składniki: aronia suszona.
Produkt może zawierać: sezam, orzeszki ziemne i inne orzechy, dwutlenek siarki i gluten. Co to znaczy ?
Kraj pochodzenia: Niemcy
Indeks glikemiczny: 25
Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków
Wartość odżywcza / 100 g
Wartość energetyczna | 1468 kJ/ 349 kcal |
Tłuszcz | 1,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,3 g |
Węglowodany | 67,1 g |
w tym cukry | 28,9 g |
Błonnik | 26,2 g |
Białko | 2,8 g |
Sól | 0,02 g |
Komentarze 0