- Oczekiwanie na dostawę
- Czerwona porzeczka liofilizowana cała
- Pochodzi z Polski
- 100% naturalne, bez konserwantów, naturalnie bezglutenowe
- Do przygotowania potraw, musli, lub do bezpośredniej konsumpcji
- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane
Opis
Liofilizowane czerwone porzeczki zaskoczą cię swoim naturalnym, lekko cierpkim smakiem. Dzięki specjalnemu procesowi produkcji (liofilizacja) owoce te zachowały swoje właściwości i składniki odżywcze.
Proces liofilizacji zachowuje intensywne, naturalne zabarwienie i autentyczny smak czerwonych porzeczek oraz utrzymuje regularny, okrągły kształt owoców. W związku z tym porzeczki nie zawierają cukru ani żadnych sztucznych konserwantów. W przeciwieństwie do świeżych porzeczek nasze owoce nigdy się nie gniją i zachowują wszystkie swoje składniki odżywcze i witaminy przez długi czas.
Porzeczki czerwone dostępne w sklepie Go4taste.pl pochodzą z polskich upraw. Porzeczki pakowane są w szczelne i bezpieczne torebki doypack, które wyposażone są w praktyczne zapięcie tzw. strunę. W tak szczelnych opakowaniach porzeczki zachowują swój wyjątkowy smak i aromat przez długi czas.
Właściwości:
Liofilizowana czerwona porzeczka, która dostępna jest w sklepie Go4taste.pl, wyróżnia się wysoką zawartością błonnika pokarmowego.
Więcej informacji o owocach liofilizowanych znajduje się w naszym poradniku owoce liofilizowane - właściwości.
Czym wyróżnia się nasza czerwona porzeczka liofilizowana?
Pochodzi z rodzimych upraw. Owoce liofilizowane pochodzą od polskich producentów, co jest gwarancją świeżości i wysokiej jakości owoców, a także unikalnego smaku.
Smak naturalnego owocu. Ze względu na procesji liofilizacji, w którym nie są stosowane konserwanty dodatki ani cukier, porzeczki wyróżniają się naturalnym, oryginalnym smakiem.
Zachowują wiele składników odżywczych. Porzeczki liofilizowane zachowują wiele składników odżywczych i minerałów ze świeżych owoców. Z tego względu stanowią zdrową i chrupiącą przekąskę, dając organizmowi wiele korzyści.
Długi termin przydatności. Liofilizowane porzeczki zachowują swoje walory smakowe i właściwości dłużej niż zwykłe suszone owoce. W związku z tym nie musisz się obawiać, że ulegną zepsuciu.
Zastosowanie:
Porzeczki czerwone można jeść na wiele sposobów. Całe lub liofilizowane czerwone porzeczki można stosować w wielu słodkich i pikantnych daniach.
- dobrze komponują się z innymi jagodami i owocami, takimi jak maliny, truskawki i borówki
- są doskonałym dodatkiem do mięs takich jak jagnięcina, gęś i dziczyzna.
- stanowią wartościowy składnik porannej owsianki, płatków śniadaniowych czy musli;
- warto dodawać je do dżemów, sosów i różnych wypieków;
- doskonałe do dekoracji ciast, a także deserów;
- świetnie smakują jedzone prosto z opakowania.
Przechowywanie
Czerwona porzeczki liofilizowane należy przechowywać w temperaturze od 0-24°C. Najlepiej w chłodnej ciemnej spiżarni lub szafce.
Przeciwwskazania
Liofilizowane czerwone porzeczki są niezwykle cenne dla zdrowia, ale nie mogą ich spożywać wszyscy. Czerwone porzeczki mogą być silnym alergenem. Spożywanie ich powinny ograniczać osoby zmagające się z wrzodami żołądka oraz dwunastnicy, jak również chorujących na ostre zapalenie błony śluzowej żołądka, wątroby oraz małej krzepliwości krwi.
Inne opcje
Składniki
Składniki: czerwona porzeczka.
Produkt może zawierać: sezam, orzeszki ziemne i inne orzechy, dwutlenek siarki i gluten. Co to znaczy ?
Kraj pochodzenia: Polska
Indeks glikemiczny: 25
Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków
Wartość odżywcza / 100 g
Wartość energetyczna | 880 kJ/210 kcal |
Tłuszcz | 1,27 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,25 g |
Węglowodany | 30,3 g |
w tym cukry | 30,3 g |
Błonnik | 22,19 g |
Białko | 7,16 g |
Sól | 0,0 g |
Komentarze 0