Czerwona porzeczka liofilizowana 25g

New product

Czerwona porzeczka liofilizowana cena 25g Expand

- Czerwona porzeczka liofilizowana cała

- Pochodzi z Polski

- Do przygotowania potraw, musli, lub do bezpośredniej konsumpcji

- 100% naturalne, bez konserwantów, 

- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane

- Gwarancja smaku

- Indeks glikemiczny czerwonej porzeczki 25 

Więcej szczegółów

  • W magazynie, dostawa 24h

10,00 zł

brutto

Opis produktu

Liofilizowane czerwone porzeczki zaskoczą cię swoim naturalnym, lekko cierpkim smakiem. Dzięki specjalnemu procesowi produkcji (liofilizacja) owoce te zachowały swoje właściwości i składniki odżywcze. 

Proces liofilizacji zachowuje intensywne, naturalne zabarwienie i autentyczny smak czerwonych porzeczek oraz utrzymuje regularny, okrągły kształt owoców. W związku z tym  porzeczki  nie zawierają cukru ani żadnych sztucznych konserwantów. W przeciwieństwie do świeżych porzeczek nasze owoce nigdy się nie gniją i zachowują wszystkie swoje składniki odżywcze i witaminy przez długi czas. 

Porzeczki czerwone dostępne w sklepie Go4taste.pl pochodzą z polskich upraw. Porzeczki pakowane są w szczelne i bezpieczne torebki doypack, które wyposażone są w praktyczne zapięcie tzw. strunę. W tak szczelnych opakowaniach porzeczki zachowują swój wyjątkowy smak i aromat przez długi czas.

 

Właściwości:

  • owoce bogate są w witaminę C, która wspiera układ odpornościowy oraz mają właściwości przeciwutleniające;
  • zawierają spore ilości błonnika, który wspomaga funkcjonowanie jelit i dba o rozwój zdrowej mikroflory jelitowej;
  • zawierają również dużą ilość witaminy K, niezbędnej do utrzymania poziomu wapnia w kościach;
  • wapń zawarty w porzeczkach gwarantuje zdrowe i mocne kości oraz zęby.
  • dzięki dużej ilości potasu wspomagają leczenie i zapobiegają nadciśnieniu tętniczemu;
  • mają działanie moczopędne, dlatego  zalecane są przy wspomaganiu leczenia układu moczowego.

 

Zastosowanie:

Porzeczki czerwone można jeść na wiele sposobów. Całe lub liofilizowane czerwone porzeczki można stosować w wielu słodkich i pikantnych daniach. 

  • dobrze komponują się z innymi jagodami i owocami, takimi jak maliny, truskawki i borówki
  • są doskonałym dodatkiem do mięs takich jak jagnięcina, gęś i dziczyzna.
  • stanowią wartościowy składnik porannej owsianki, płatków śniadaniowych czy musli;
  • warto dodawać je do dżemów, sosów i różnych wypieków;
  • doskonałe do dekoracji ciast, a także deserów;
  • świetnie smakują jedzone prosto z opakowania. 

 

Przechowywanie

Czerwona porzeczki liofilizowane należy przechowywać w temperaturze od 0-24°C. Najlepiej w chłodnej ciemnej spiżarni lub szafce.

 

Przeciwwskazania

Liofilizowane czerwone porzeczki są niezwykle cenne dla zdrowia, ale nie mogą ich spożywać wszyscy. Czerwone porzeczki mogą być silnym alergenem. Spożywanie ich powinny ograniczać osoby zmagające się z wrzodami żołądka oraz dwunastnicy, jak również chorujących na ostre zapalenie błony śluzowej żołądka, wątroby oraz małej krzepliwości krwi.

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Czerwona porzeczka liofilizowana 25g

Czerwona porzeczka liofilizowana 25g

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Składniki

Skład: czerwona porzeczka.

Produkt może zawierać śladowe ilości: migdałów, sezamu, orzechów włoskich, pistacjowych i innych.

Kraj pochodzenia: Polska

Indeks glikemiczny: 25

Wartość odżywcza / 100 g

Wartość energetyczna880 kJ/210 kcal
Tłuszcz1,27 g
   w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,25 g
Węglowodany30,3 g
   w tym cukry30, g
   Błonnik22,19 g
Białko7,16 g
Sól0,0 g
Rozumiem

Nasza strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.