Mango liofilizowane 25g

New product

Mango liofilizowane 25g Expand

- Mango liofilizowane plastry

- Pochodzi z Chin

- Do przygotowania potraw, musli, lub do bezpośredniej konsumpcji

- 100% naturalne, bez konserwantów, 

- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane

- Gwarancja smaku

- Indeks glikemiczny mango 50 

Więcej szczegółów

  • W magazynie, dostawa 24h

10,00 zł

brutto

Opis produktu

Mango liofilizowane zachwyca naturalnym aromatem i smakiem prawdziwego owocu. Nasze mango nie zawiera żadnych konserwantów ani substancji słodzących — tylko soczysty i suszony miąższ mango. Stanowi egzotyczną i zdrową przekąskę dla dzieci i dorosłych. 

Mango liofilizowane dostępne w naszym sklepie pochodzi z Chin. Ma wyrazisty, intensywny smak naturalnego owocu. W procesie liofilizacji nie są dodawane do niego żadne wzmacniacze smaku, siarczyny ani cukry. Z tego powodu można się cieszyć czystym smakiem mango. 

Produkt pakowany jest w szczelne i solidne torebki foliowe typu doypack. Posiadają praktyczne zapięcie tzw. strunę. W takim opakowaniu owoce na długo zachowują świeżość, aromat i wyjątkowy smak.

 

Właściwości

 

Mango zawiera w sobie ponad 20 różnych witamin i składników mineralnych. Szczególnie bogate jest w witaminy C, A i B6. Ten prawdziwy super owoc jest również dobrym źródłem błonnika i kwasu foliowego. 

  • bogaty witaminę C, która wzmacnia działanie układu odpornościowego i działa jak naturalny antyoksydant -  niweluje wolne rodniki;
  • zawiera beta-karoten wspierający system immunologiczny, narząd wzroku, a także zmniejsza ryzyko astmy i raka prostaty;
  • utrzymuje zdrowie kości dzięki witaminie K;
  • za sprawą dużej zawartości błonnika wspiera prawidłową pracę układu trawiennego i jelit.

Zastosowanie

Mango liofilizowane można jeść na wiele sposobów. 

  • można je wrzucić do jogurtów, musli czy owsianki;
  • urozmaici smak deserów owocowych i lodów;
  • dopełni smak niejednej sałatki owocowej;
  • najprościej jeść je prosto z opakowania i cieszyć się naturalnym smakiem tego tropikalnego owocu.

  

Przechowywanie

Mango  liofilizowane należy przechowywać w temperaturze od 0-24°C. Najlepiej z dala od słońca i wilgoci,  w chłodnej ciemnej spiżarni lub półce.  

 

Przeciwwskazania

Ze spożywania mango powinny zrezygnować osoby chorujące na kamicę szczawianowo-wapniową. Mango może również wywołać reakcję alergiczną, chociaż nie zdarza się to często. Objawami alergii na mango jest opuchnięte gardło i język lub zmiany skórne i cieknący katar.

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Mango liofilizowane 25g

Mango liofilizowane 25g

Brakuje 200,00 zł do darmowej wysyłki.

Składniki

Skład: mango suszone.

Produkt może zawierać śladowe ilości: migdałów, sezamu, orzechów włoskich, pistacjowych i innych.

Kraj pochodzenia: Chiny

Indeks glikemiczny: 50

Wartość odżywcza / 100 g

Wartość energetyczna1640 kJ/393 kcal
Tłuszcz1,0 g
   w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,0 g
Węglowodany84 g
   w tym cukry78 g
   Błonnik0,0 g
Białko5,0 g
Sól0,0 g
Rozumiem

Nasza strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.