- Oczekiwanie na dostawę
- Czarna porzeczka liofilizowana cała
- Pochodzi z Polski
- Naturalnie bezglutenowe, 100% naturalne, bez konserwantów
- Do przygotowania potraw, musli, lub do bezpośredniej konsumpcji
- Opakowanie grube chroniące produkt, zamykanie strunowe, zgrzewane
Opis
Liofilizowane czarne porzeczki smakują tak jak owoce świeże. Zachowały swój unikalny naturalny smak i aromat. Owoce nie zawierają cukru ani żadnych konserwantów, ich smak i właściwości są w 100% naturalne. Każdy, kto lubi jagodową cierpkość, z pewnością zagustuje w naszej czarnej porzeczce
Liofilizowane czarne porzeczki pochodzą z upraw w Polsce. Pakowane są w szczelne i praktyczne woreczki foliowe typu doypack, które są gwarancją, że owoce zachowają swoje walory smakowe.
Właściwości
- wyróżnia się wysoką zawartością błonnika pokarmowego;
- jest bardzo dobrym źródłem wapnia.
Więcej informacji o owocach liofilizowanych znajduje się w naszym poradniku owoce liofilizowane - właściwości.
Czym wyróżnia się nasza czarna porzeczka liofilizowana?
Pochodzi od polskich producentów. Liofilizowane porzeczki oferowane w naszym w sklepie pochodzą od rodzimych dostawców. W ten sposób mamy pewność świeżości i wysokiej jakości produktu oraz tradycyjnego smaku.
Bez konserwantów i dodatków. Specyficzny proces liofilizacji gwarantuje naturalność produktu. W związku z tym porzeczki czarne wyróżniają się oryginalnym smakiem owocu, który nie został w żaden sposób zmodyfikowany. Owoce nie zawierają cukru ani innych konserwantów.
Pyszna i zdrowa przekąska. W owocach liofilizowanych zachowuje się wiele składników odżywczych, które występują w owocach świeżych. Z tego powodu chrupiąca porzeczka stanowi zdrową przekąskę, która oprócz smaku daje wiele korzyści dla naszego organizmu.
Długi okres przydatności. Liofilizacja sprawia, że porzeczki zachowują swoje walory odżywcze i smakowe znacznie dłużej niż inne suszone owoce. Nie musimy martwić się, że nasze porzeczki stracą swój smak, aromat i się zepsują.
Zastosowanie:
Czarne porzeczki można wykorzystać jako dodatek do dań, sałatek i słodkości.
- doskonale uzupełnią smak ulubionych płatków śniadaniowych, musli czy porannej owsianki;
- warto nimi udekorować torty i wszelkiego rodzaju desery;
- świetnie smakują dodane do naturalnego jogurtu czy owocowej sałatki;
- najprościej jest konsumować je w wersji surowej, prosto z opakowania.
Przechowywanie
Czarne porzeczki liofilizowane należy przechowywać w temperaturze od 0-24°C. Najlepiej w chłodnej ciemnej spiżarni lub szafce.
Przeciwwskazania
Liofilizowane czarne porzeczki są niezwykle cenne dla zdrowia, ale nie mogą ich spożywać wszyscy. Owoce te mogą być silnym alergenem. Unikać jedzenia nadmiernych ilości czarnych porzeczek powinny osoby chore na zakrzepowe zapalenie żył, kwasowość żołądka, wrzody żołądka i dwunastnicy, nadkwaśność i zapalenie żołądka.
Inne opcje
Składniki
Składniki: czarna porzeczka.
Produkt może zawierać: sezam, orzeszki ziemne i inne orzechy, dwutlenek siarki i gluten. Co to znaczy ?
Kraj pochodzenia: Polska
Indeks glikemiczny: 15
Producent: Go4taste I.Dyląg Allegro Sp.J Bonarka 21, 30-415 Kraków
Wartość odżywcza / 100 g
Wartość energetyczna | 880 kJ/210 kcal |
Tłuszcz | 1,14 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,13 g |
Węglowodany | 31,69 g |
w tym cukry | 30,86 g |
Błonnik | 35,17 g |
Białko | 6,6 g |
Sól | 0,02 g |
Wapń | 238,6 mg |
Komentarze 0