• Krem do smarowania pieczywa z mąką z orzechów laskowych

    Krem czekoladowy z dodatkiem maki z orzechów laskowych domowej produkcji to przepyszny dodatek do pieczywa, naleśników, gofrów czy wyjadania łyżeczką.

    Składniki

    Porcja: 2 słoiczki

    • - 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (około 397 g)
    • - 100 g czekolady mlecznej
    • - 140 g czekolady gorzkiej
    • - 85 g mąki z orzechów laskowych

    Przygotowanie

    Czas

    Poziom trudności: Łatwe 
    Przygotowanie: 15 minut
    Gotowanie: 10 minut
    Całkowity czas: 25 minut

    Etapy przygotowania

    Etap 1

    W małym rondelku rozpuścić czekoladę w skondensowanym mleku, delikatnie mieszając. Mieszanka nie może się zagotować! 

    Etap 2

    Gdy czekolada dokładnie się rozpuści, zdjąć rondelek z ognia. 

    Etap 3

    Dodać mąkę z orzechów laskowych. 

    Etap 4

    Przełożyć krem do słoików po dżemie. Zrobić to dość szybko, zanim krem za bardzo stwardnieje. 

    Wskazówka:

    Krem może być przechowywany maksymalnie przez dwa tygodnie. W tym czasie można włożyć jeden ze słoików do zamrażarki. 

    Źródło przepisu

    https://www.marmiton.org/recettes/recette_pate-a-tartiner-aux-noisettes_88263.aspx

    Polecane produkty

    Dodaj wszystkie produkty do koszyka

Wróć