Nasze ostatnio dodane przepisy

  • Keks owocowy

    Przepis na keks z mnóstwem kolorowych owoców. Jest szybki do przygotowania i możemy go zrobić, gdy tylko najdzie nas ochota.

  • Moelleux z migdałami

    Moelleux z migdałami - zaledwie kilka składników a efekt jest przepyszny.

  • Australijski „bush dukkah” z orzechami makadamia

    Dukkah to tradycyjna bliskowschodnia mieszanka nasion sezamu, orzechów i przypraw, która została zaadoptowana przez Australijczyków. Dukkah jest spożywane z olejem i chlebem płaskim, a także dodaje się je do pikantnego mięsa, ryb i potraw wegetariańskich. Ma wiele odmian i wersji. W Sydney nazywa się  „bush dukkah” i zawiera orzechy makadamia, migdały, orzechy laskowe, sezam, kokos, siemię lniane, nasiona słonecznika, przyprawy, mirt cytrynowy i pieprz dorrigo. My prezentujemy mieszanką z migdałami i orzechami makadamia.

  • Szpinak z orzeszkami piniowymi i rodzynkami

    Bardzo ciekawy sposób na szpinak. Danie lekkie, ultra szybkie i absolutnie wyśmienite