Bardzo ciekawy sposób na szpinak. Danie lekkie, ultra szybkie i absolutnie wyśmienite
Składniki
porcja: 2 osoby
- - 400 g świeżego szpinaku
- - 25 g masła
- - 20 g rodzynek
- - 20 g orzeszków piniowych
- - sól
Przygotowanie
Czas
Poziom trudności: Łatwe
Przygotowanie: 5 minut
Gotowanie: 20 minut
Całkowity czas: 25 minut
Etapy przygotowania
Etap 1
Rodzynki namoczyć w letniej wodzie, a orzechy piniowe uprażyć na suchej patelni.
Etap 2
Na patelni roztopić masło z odrobiną soli. Na maśle położyć szpinak i blanszować go, mieszając widelcem. Po wyparowaniu całej wody zdjąć patelnię z ognia.
Etap 3
Odsączyć rodzynki i dodać je do szpinaku. Gotować jeszcze przez kilka minut i posypać orzeszkami piniowymi. Wymieszać i serwować.
Źródło przepisu
https://www.marmiton.org/recettes/recette_epinards-aux-raisins-et-aux-pignons_23037.aspx
Polecane produkty
Dodaj wszystkie produkty do koszyka