• Szpinak z orzeszkami piniowymi i rodzynkami

    Bardzo ciekawy sposób na szpinak. Danie lekkie, ultra szybkie i absolutnie wyśmienite

    Składniki

    porcja: 2 osoby

    • - 400 g świeżego szpinaku
    • - 25 g masła
    • - 20 g rodzynek
    • - 20 g orzeszków piniowych
    • - sól

    Przygotowanie

    Czas

    Poziom trudności: Łatwe 
    Przygotowanie: 5 minut 
    Gotowanie: 20 minut 
    Całkowity czas: 25 minut

    Etapy przygotowania

    Etap 1

    Rodzynki namoczyć w letniej wodzie, a orzechy piniowe uprażyć na suchej patelni.

    Etap 2

    Na patelni roztopić masło z odrobiną soli. Na maśle położyć szpinak i blanszować go, mieszając widelcem. Po wyparowaniu całej wody zdjąć patelnię z ognia.

    Etap 3

    Odsączyć rodzynki i dodać je do szpinaku. Gotować jeszcze przez kilka minut i posypać orzeszkami piniowymi. Wymieszać i serwować.

    Źródło przepisu

    https://www.marmiton.org/recettes/recette_epinards-aux-raisins-et-aux-pignons_23037.aspx

    Polecane produkty

    Dodaj wszystkie produkty do koszyka

Wróć