Mąki keto

Mąka to jeden z produktów objętych zakazem spożycia na diecie ketogenicznej. Tego rodzaju sposób odżywiania się zakłada konieczność wyeliminowania wszelkich produktów wysokowęglowodanowych, w tym przede wszystkim klasycznych mąk. Z tego powodu konieczne jest sięganie po innego rodzaju produkty i zamienniki. Mąki keto to między innymi mąka migdałowa, mąka kokosowa, mąka z nasion chia, mąka z ciecierzycy, mąka z orzechów laskowych, czy mąka z orzechów włoskich. Mają one specyficzny smak i różnią się nieco sposobem wykorzystania. Nie można mąk klasycznych zastępować w stosunku jeden do jednego mąkami keto, ponieważ różnią się one właściwościami. W wielu przypadkach wymagają one użycia dodatkowych środków wiążących, na przykład babki płesznik czy gumy ksantanowej. Dzięki temu mąki keto mogą się wiązać z innymi składnikami niezbędnymi do przygotowania wypieków i innych dań. Warto w tym zakresie eksperymentować i wypróbować różne mąki keto z naszej oferty, aby wybrać swojego ulubieńca.

Więcej

Rozumiem

Nasza strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.