Nasze ostatnio dodane przepisy

  • Odżywczy chleb bananowy z mąki migdałowej

    Ten chleb bananowy z mąki migdałowej jest nie tylko łatwy do zrobienia, ale również nie zawiera glutenu i ziaren. A to oznacza, że ​​ten bananowy chleb jest idealny dla każdego — również dla dzieci!

  • Indyjski deser laddu z mąką z ciecierzycy

    Laddu to indyjskie słodycze, jedzone zwłaszcza podczas hinduskich świąt i uroczystości. Banalne w przygotowaniu, nie mogą się nie udać.

  • Keks z mąki kasztanowej

    Łatwe i szybkie ciasto, które właściwie robi się samo i idealnie wpasowuje się w jesienny klimat.

  • Australijski „bush dukkah” z orzechami makadamia

    Dukkah to tradycyjna bliskowschodnia mieszanka nasion sezamu, orzechów i przypraw, która została zaadoptowana przez Australijczyków. Dukkah jest spożywane z olejem i chlebem płaskim, a także dodaje się je do pikantnego mięsa, ryb i potraw wegetariańskich. Ma wiele odmian i wersji. W Sydney nazywa się  „bush dukkah” i zawiera orzechy makadamia, migdały, orzechy laskowe, sezam, kokos, siemię lniane, nasiona słonecznika, przyprawy, mirt cytrynowy i pieprz dorrigo. My prezentujemy mieszanką z migdałami i orzechami makadamia.