Nasze ostatnio dodane przepisy

  • Australijski „bush dukkah” z orzechami makadamia

    Dukkah to tradycyjna bliskowschodnia mieszanka nasion sezamu, orzechów i przypraw, która została zaadoptowana przez Australijczyków. Dukkah jest spożywane z olejem i chlebem płaskim, a także dodaje się je do pikantnego mięsa, ryb i potraw wegetariańskich. Ma wiele odmian i wersji. W Sydney nazywa się  „bush dukkah” i zawiera orzechy makadamia, migdały, orzechy laskowe, sezam, kokos, siemię lniane, nasiona słonecznika, przyprawy, mirt cytrynowy i pieprz dorrigo. My prezentujemy mieszanką z migdałami i orzechami makadamia.

  • Risotto na słodko z migdałami i rodzynkami

    Jak zrobić risotto wegetariańskie, risotto na słodko? Oto przepis z migdałami i rodzynkami, bez mleka. Dobry pomysł na małe śniadanie w niecałe 20 minut.

  • Curry z ciecierzycą i bakłażanem

    Łatwe w przygotowaniu curry z ciecierzycą i bakłażanem idealne dla miłośników wyrazistej kuchni wegetariańskiej.

  • Humus

    Łatwy w przygotowaniu pyszny domowy hummus.