- -15%
- -30%
Nasze ostatnio dodane przepisy
-
Australijski „bush dukkah” z orzechami makadamia
Dukkah to tradycyjna bliskowschodnia mieszanka nasion sezamu, orzechów i przypraw, która została zaadoptowana przez Australijczyków. Dukkah jest spożywane z olejem i chlebem płaskim, a także dodaje się je do pikantnego mięsa, ryb i potraw wegetariańskich. Ma wiele odmian i wersji. W Sydney nazywa się „bush dukkah” i zawiera orzechy makadamia, migdały, orzechy laskowe, sezam, kokos, siemię lniane, nasiona słonecznika, przyprawy, mirt cytrynowy i pieprz dorrigo. My prezentujemy mieszanką z migdałami i orzechami makadamia.
-
Risotto na słodko z migdałami i rodzynkami
Jak zrobić risotto wegetariańskie, risotto na słodko? Oto przepis z migdałami i rodzynkami, bez mleka. Dobry pomysł na małe śniadanie w niecałe 20 minut.
-
Curry z ciecierzycą i bakłażanem
Łatwe w przygotowaniu curry z ciecierzycą i bakłażanem idealne dla miłośników wyrazistej kuchni wegetariańskiej.